Vikten av att hålla tyst

Veckan har bestått av vallträning, lydnadsträning och ett spår.

En av våra tackor blev plötsligt dålig och kunde inte resa sig. Visade sig att det troligen berodde på selenbrist. Fick hämta en spruta av distriktsveterinären och gav henne den, nått dygn efter är hon nu uppe på benen igen så nu hoppas vi att hon förblir pigg. Blir till att köpa selenberikat kraftfoder nu så inte flera blir så dåliga.

Har utnyttjat gärdet och tränat långa hämt. Det tar sig. Finns en viss osäkerhet när det blir +70-80 meter. Har ju många gånger fått trycka ut hunden och oftast använt flera kommandon. Men de måste ju bort. Typiskt exempel var då jag skickade på ett jättefint höger och jag kunde inte låta bli att berömma “braa höger” Tijah vände direkt huvudet åt mig och frågade -vad säger du, gör jag fel? Ja och dit nosen pekar springer man ju gärna, så skiit då att jag bara inte kunde hålla tyst. På de avstånden så börjar man sakna visselsignaler … särskilt när de blåser.

Men nu funkar tom vänster skapligt, det som händer är att farten i slutet minskar och hon stannar gärna upp lite för tidigt.

En film från mín IPhone. Typiskt nog så passade det med ett kortare vänster då djuren har drag åt det hållet. Ser ut som hon kommer lite nära, men av djuren att döma så står de ju still så länge de ska och de brukar de inte göra utan hållhund.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=rpkZzXPiKJs]

Pippi ska tävla lydnads 2an nu på lördag. Så vi har tränat lite på dessa momnet, ja haha det kan ju gå hur som.

Ikväll passade jag på att lägga ett spår innan lydnadsträningen. Blev ett ca 200-250 meters hårt spår på grusparkering. 2 apporter + slut. Spåret låg starxt över en timme.

Spårandet gick jättefint. Låg nos och drag i linan. Blev problem i första vinkeln där Pippi envist skulle rakt fram. Ja hon tom la till ett skall då jag stoppade henne i linan. Funderar kring hur jag ska göra utan att hjälpa henne för mycket. Fick till slut ge henne ca 10 meter lina för att hon skulle få gå ut och se att där fanns inget spår. (I efterhand mindes jag att det kan legat vittring i den riktgningen efter en cyklist som passerade där då jag la spåret). Men mönstert finns ju där även om hon inte brukar vara så envis. Att gå över vinklarna och ha svårt att snabbt hitta tillbak att spåra sig igenom vinklen.

Filmade efter ca halva spåret. Ska precis ta vinkel 3 som går åt höger, syns ett streck i marken. Ja jättetrist att titta på en film på en hund som spårar men för min egen skull;-) Ja en sak till skulle jag också önska, bättre starter efter apporterna. Men i vilket fall så var känslan efter spåret på topp. Duktig hund!!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=P_VOjDLRejE]