Vi nöter på

med vallträning. Torsdagskvällen spenderades i ridhus och Pippi fick ett pass med visslan som gick sådär. Har inget stopp men jag tror hon börjar snappa, höger och fram… Jag själv har inget vänster kommando ännu befäst. Gillar inte heller riktigt ligget och med visslan måste det känns bekvämt i munnen liksom annars blir det bara fel ljud, haha. Körde även ett pass med en del delningar. Svårt för Pippi. Hon ser inte mig utan kämpar för att hålla ihop djuren som jag puttar ut för att skapa en lucka… Blir blockerad när hon är mellan grupperna och lyssnar inte på stoppet utan vill bara ut och samla ihop dem igen. Men vi nöter och någonstans börjar det bli bättre.

Idag var vi en sväng till Mikaelas får och vallade tillsammans med Thing/Mikaela och Veronika/Stella. Pippi fick gå mot huvuden, dela och fösa. Bra pass!

Måndagen bjöd på lydnadsträning i ridhus och vi testade en lekövning. Hunden ska lära sig att behörska sin impulskontroll och stanna då den med förutseende vet att leksaken kommer flippa över huvudet innan den hinner fram och griper den. Där kan man sedan lägga in kommandon som sitt och sedan belöna genom att hunden får ta leksaken. Blev nyfiken då jag hörde ordet impulskontroll då jag anar att det inte existerar på Pippi. Hon handlar ju alltid innan hon tänker, fort ska det gå. Något som syntes redan i valplådan.

Jag började filma efter en stund när jag insåg att det kunde vara roligt att ha på film.

Efter detta pass körde jag ett och även Pia ett… utan resultat, inte en antydan till att stanna till. Fick även chansen att prova på Pippis helbror Vasco, tänkte att de är väl lite lika i lek och kamplust. Men det krävdes inte många flippar innan han stannade. Jaja uthålligheten är det inget fel på.

Så till det tråkiga. När man hinner tänka tanken att alla hundar är friska och krya så är det då nästa på tur… Älva har ont någonstans. Märker det efter vila de dagar hon sprungit lös. Då stödjer hon inte på höger bakben när hon reser sig. Haltar ett par steg innan hon ser normal ut igen. De dagar hon gått i koppel har hon varit bra. Förutom idag då hon fortfarande har ont sedan gårdagens aktiviteter. Skit rent ut sagt! Är så rädd att det är hennes ryggfraktur som börjar göra sig påmind… Tid är alla fall bokad på tisdag till Stefan på ReDog så får vi se vad han hittar.