Vi ligger i med träningen

Idag fixade vi en 25a i vår träningshage, så fick unghundarna Zion och Jamie inviga den. Fåren skötte sig fint och 25an fungerade som den skulle. Svårt blev det för unghundarna när fåren blev så mycket mera rörliga. Vi har inte heller några välinvallade djur längre som gör det hela lättare för hundarna. Precis som vi vill ha det! Efter mat blev det lydnad på klubben.

Körde platsliggning med skott, sittade i grupp och vanlig platsliggning med kommendering. Fick nya pinnar till vittringen och tog bara i rätta pinnen en kortar stund precis innan, det funkade fortfarande bra, dröjde nu även lite längre innan jag belönade för rätt pinne. Ställande håller på att bli ett ställande igen istället för sittande i inkallningen. dock funkade inte sittande under gång utan det blev ett läggande istället, ja undrar hur vi ska lyckas få ihop alla dessa i eliten?? Pippi har en tendes att göra allt så snabbt som hon bara kan och då hinner hon inte tänka på vad det var som hon skulle göra eller hur det skulle gå till. Fjärren är ett bra exempel på det. Hinner bara s så sätter hon sig och glömde att jag då vill att man backar ner i sitt. Efter överträning ett tag nu på just detta så har hon ingen aning om hur man lägger sig bakåt. Så för första gången börjar det kännas som jag måste byta bort sitt, ligg och stå till något annat för att ge henne en chans att tänka på HUR hon ska göra.

Igår kväll träffades jag och Matilda/Viggo för spårträning. Både Viggo och Pippis spår blev 1100 meter. Efter en promenad som blev betydligt längre än det vi tänkt oss då vi upptäckte en massa nya mysiga stigar i skogen och gick utan att veta hur vi skulle komma tillbaka. Ja det blir ju mörkt så fort nu. Pippi fick starta och jag kände att det kanske inte alls skulle gå så bra då hundarna tömt ur sig rejält under promenaden med massa spring och lek. MEN det gick skitbra! Tijah avslutade med en bakläxa med ett kort spår som avslutades med att böja mot en väg. Ja hon har svårt för att inte gå ut på vägen då spåret närmar sig. Sist tappade hon helt och slutet gick upp i rök. Men gårdagen bjöd på ett klockrent upptag och spårning till slutet i mörkret. Så ska fortsätta att utmana henne med dessa svårigheter.

Älva gick också ett 500 meter spår med 4 + slut för någon dag sedan. Detta löste hon perfekt! Bästa spårhunden för dagen då både Pippi och Tijah strulade till sluten. Ibland undrar man varför man tränar??

Förra veckan fick även Pippi sitt första sökpass, ja det gillade hon kan jag väl sammanfatta det;-) Blandade lite grundövningar för att se lite vad som kan passa henne. Dock går hon igång lite väl mycket på retningarna så de får bantas bort illa kvickt. Hoppa att vi ska få till sökträning nu tills nästa år.

 

 

One thought on “Vi ligger i med träningen

  1. Haha. Härligt att läsa att man inte är ensam om en hund som villar iväg.
    Spåret i skogen igår gick jättefint… Fram till pinne nr sex. Sen blev det viltspårning å irrande.
    Avslutade för att försöka hitta till slutet på nåt sätt. Vi var väldigt långt ifrån spåret.
    Jag gick å gick å vips !! DÅ hittade han plötsligt pinne nr 7 men inget slut….. Den hittade han sen…. På hemvägen ^^

Comments are closed.