Vegas och Links MT

Det är en hektisk tid just nu med tävlingar, träningar och kurser.

I söndags var jag och beskådade pojkarna och brorsorna, Vegas och Links (kull 1) mentaltest, var väldigt spännade att få se dem på banan som en gång även deras föräldrar gick på och en av domarna var även den samme, Gunnel Ferm. Tijah hade även samma testledare.

Vegas gick ut som hund 3 och Link nummer 4 och som tur var så slutade regnet precis i början för Vegas så vi slapp det.

Båda gjorde fint ifrån sig, de är snälla och hanterbara, även om domarna tycker de visar socialosäkerhet vid hanteringen. De fogar sig och som jag ser de är de mjuka och visar undergivenhet för oss tvåbenta, man får göra som man vill med dem, de accepterar men ser lite molokna ut, visar ingen rädsla eller flyktbeteenden och de skulle heller aldrig försvara sig. Som vi anat så visar Link större social nykikenhet än Vegas. Vegas fick vind på bitstocken och tänkte inte släppa den ur näsan… Så är ju han, han älskar lek och kamp och specielt jobb i skogen. Sök och nu efter ett par månaders bevakningsträning så går inga figgar säkra där ute.

Leken visar de fortfarande upp från MHet. Tror det var mest 5 or i protokollet förutom att de ej griper med fullbett. Det roliga var att båda berömdes för deras fasta bett och det var något samma domare berömde deras mor för, “sällan man ser på en sån liten hund” sa hon då. Det tråkiga var väl att Vegas fastnade i en skallmarkering av socialtanten och gick då inte fram förrän Malin fick ropa på han. Har ju precis tränat markeringarna med att gå långsamt fram och hunden ska hålla intresset och skallet oavsätt vart föraren befinner sig. Såg dagen innan en annan skallmarkör till aussie som låste på han som drog i dumpen och började skallmarkera honom istället för att gå fram till overallen. Så kan det gå… Men man vet ju ändå vad man har och ser att hunden efteråt inte brydde sig i det som skrämt dem.

Pojkarna påminde om hur det såg ut på MHet, snabbt fram och avreagerade lika snabbt. De slutade på 424p resp 458p som kan jämföras med pappas 375 och mammas 481. Så mittemellan. Får man väl kanske förvänta sig. Ska bli mycket spännade att se flera kull 1!

Vegas

http://youtu.be/13jVnIUii0A

http://youtu.be/jfGk7zySHto

http://youtu.be/ItXjfTflvGE

http://youtu.be/gjWmFlQwW50

http://youtu.be/ngpQTJhkdhU

http://youtu.be/esU978euGts

Link

http://youtu.be/ZjhKuDmcV-8

http://youtu.be/AHpa_yoFsec

http://youtu.be/bic2urquYy8

http://youtu.be/kwN8wmImqD4

http://youtu.be/OaCOILhI7zM

http://youtu.be/Y35CgPj5t1A

3 thoughts on “Vegas och Links MT

  1. Stoooort grattis till BÄSTA brorsorna. Jättefint ser det ut. Förstår att du är stolt Sanna..över både hundarna och deras ägare.

Comments are closed.