Våren välkommen!

Vardagen har återvänt här. Våren är på G och träningslusten stiger ju varmare, torrare i backen och ljusare det blir!

Börjat fundera kring vad vi ska börja lägga energi på i år, en plan börjar ta form.

Penny har under 2 helger deltagit på förträffar inför räddningshundsutbildning. Massor med miljöträning har det varit verkligen massor! Jättekul träning. I morgon är inträdesprovet och denna gången hann vi inte komma med. När de plockade ut ekipagen hade Penny inget röntgenresultat och det fanns gott om bra hundar som var “klara” Men Penny är ju bara 12 månader så om vi skulle vilja prova igen så hinner vi ju med flera tåg innan hon blir för gammal. Hon har för övrigt klarat alla övningar galant, vilken miljöfast hund hon är. Så enkel och trevlig och cool med allt. Röntgenresultatet blev förövrigt bästa möjliga! HD A ED ua, så skönt!! 11 april blir det kull MH, väldigt spännande!

I går, fredags, tränade Maja och jag på hemmaplan med inhyrd instruktör i vallningen. Jättekul att ta tag i den riktiga träningen nu. Det är framför allt Penny och Jamie som vi ska lägga energi på nu. Målet är ju förstås VP!

Med Penny har jag nu börjat att använda tryck eller press, till flankerna. Hittills har jag bara hjälp henne att göra lyckade saker men jag känner verkligen att det är dags för detta verktyg nu för att komma vidare.

Tyckte hon köpte det bra. Ingen frustration och det är skönt. Hon tyckte det var jobbigt förstås, hon dog lite grann, åt gräs och visste väl inte vad jag ville ha. Men bara att jobba vidare nu och få till rätt balans.

Vi körde även lite fösning och ja det kan man alltid behöva få tankar kring hur man ska träna.

Maja och jag kunde hålla oss längre så idag åkte vi och tränade. Penny fick fösningspass, ett pass med pressträning och sista med mest drivning. Bra träning blev det!

Och Jamie då? Ja vilken utveckling hon gör! Börjar bli riktigt fin!!

Penny gick även ett appellspår som Maja lagt innan till oss. Lite väl okoncentrerat mot vad jag är van att se från Pennys spårarbete men hon var nog ganska trött, spåret var ett par timmar och ganska blåsigt. Men pinnarna hade vi alla fall med oss hem. Hon är så jäkla gullig när hon hittar apporterna, svansen viftar och hon blir lite salig och vill hålla i pinnen, försöker gå vidare i spåret med pinnen i munnen och viftade svans.

På vägen hem stannade vi till vid klubben så Gin fick sig ett lydnadspass också innan vi gav oss för dagen.

Annars så ser det ofta ut så här, bästa fysträningen och alldeles gratis för både mig och hundarna, offroad.