Valparna är födda!

Kull 5 bestämde sig för att komma till världen igår, 10 januari. Gins temp sjönk under dagen och den lägsta tempen jag mätte var 37,1 kl 13.30 Vid 19.30 kollade jag igen och då hade tempen stigit till 37,6.. Blev lite fundersam över att det gått fort och funderade om det var en luring, men efter en ordentlig koll på Gin så verkade det ju vara på G. Vi skulle äta trodde vi när man såg första krystningen, kort därefter, 20.54 gick vattnet och första valpen låg plötsligt bara där 4 minuter senare, hade inte sett mera än att hon tvättade sig där bak… Men det var en liten sak, 185g, red merle kille. Minsta valpen som jag haft. Sedan var det full rulle och nummer 2,3,4 och 5 kom inom en timme, 6an och 7an var det ca en halvtimme mellan. Allt var klart 23,30, även om man inte vågade tro det. Har ju hänt ett par gånger att man hunnit tagit ut och rastat tiken och bäddat rent och 1-2 timmar efter kommer det en eftersläntrare.

Det är en riktigt livlig kull! De är pigga och starka allihopa och Gin har kunnat sköta allt själv, vi hann inte se en enda fosterblåsa och navelsträngarna har hon fixat innan vi hunnit se. Snabbt och smidigt och okomplicerat. Super mamma är hon Gin! Ja man hann ju tänka att det var helg och snöstorm och natt… inte bästa läget.

Må tro att det är skönt att ha kull 5 i lådan!! Efter all planering och allt som ska gå i  lås. Nu ligger vi lågt ett tag och pysslar om mamma Gin och småttingarna och hoppas att alla överlever första dygnen.