Valpar 3 veckor

De håller på att lägga nu asfalt på våra vägar vilket resulterade i att de lyckas riva ner vår telefontråd och helt plötsligt är man bortkopplad från omvärlden… Ja det hände en gång förut med när de höll på plocka upp spillrorna av grannens nedbrända hus. Ja bara vänta på att någon kommer ut och kan sätta upp tråden igen. Har ju däremot ett mobilt bredband som jag i aoch för sig sällan använder då hastigheten inte alltid är så snabb att det är värt att koppla upp sig över huvudtaget. Men en bra dag och datorn på fönsterbrädan så verkar ju även det fungera skapligt.

Hade ju en del filmer att ladda upp. Både från Pippis lydandstävling och Pippis MH. Så har ju valparna blivit hela 3 veckor gammla också. De är avmaskade och har fått börja smaka på riktig mat. Smaskigt tycker de små och försöker suga i sig den vilket resulterar i kladdkalas.

Pippis MH var väl ingen överraskande händelse. Hon visade sig som en glad och socialt trygg hund. Leklust på topp liksom gripande. Som jag misstänkte så skällde hon först på avståndsleken när den smög mystiskt och gjorde startförsök. Sprang iväg men väntade på att figgen började prata i gömslet, då gick hon fram och lekte. Hon visade att så fort hon förstog att det var en människa så var allt ok, inga misstänksamheter. Hon jagade inte, startade bara halvhjärtat ca 5 meter och det kanske förvånar mig lite. Hon har ju så låg retningströskel och har visat stort jaktintresse förut.

Vid överraskningen så visade hon den snabbaste flykten testledaren någonsin har sett;-) Ska det vara så ska det ju vara ordentligt. Vilken reaktion hon har. Så stog hon och skeptiskt och skällde på den fula overallen tills jag övertalat henne att komma fram. För att ha blivit så rädd så lyckades hon verkligen avreagera snabbt. Så till nästa försök att skrämma min hund med skrammlet så lyckades de inte, där gick hon fram direkt efter att ha gjort en rush iväg, dock ingen flykt. Spöken tror hon däremot på. Först försöker hon skrämma bort de och visar några attacker. Sedan fick jag stå där själv och möta spökerna. Hmm just en tuff hund jag har… Beskrivare tyckte Pippi agerade bra genom att testa olika metoder och inte fasta i en. Jag fick ta av spöket huvan och i samma stund Pippi ser att det är ett människohuvud så var allt gammalt glömt. Snacka om lurad hund… Så lekte vi och lyssnade på skotten som hon släppte kampen för en halv sekund, bara för att kolla dit, men absolut ingen negativ reaktion, bara reagera som hon ju gör på mycket…

Överreaktiv kanske, dock inget jag ser i vardagen, sa just att jag vet ju inte hur hon kommer reagera då jag aldrig sett henne rädd för något plötsligt här hemma. Inte riktigt samma typ av saker man råkar ut för direkt. Så agerar hon ju i flock oftast då jag har 4 hundar. Men det bästa av allt är ju att hon vill och tar för sig och som beskrivaren sa, för att ha blivit så rädd och visat så mycket känslor där ute så samlar hon ihop sig otroligt bra och kan verkligen avreagera. Finns ju de hundar som aldrig kommer igen efter dumpen och vill packa och åka hem. Så ett annat exempel jag såg, en hund som knappt reagerar och inte heller visar någon nyfikenhet eller vilja att ta itur med det som händer. Bara likgiltigt nosar runt i väntan på att matte ska göra nått. Ja MH n ska verkligen ses och inte studeras på siffrorna vilket man oftast gör. Så stort tack till snälla vänner som ville filma oss på banan. Tack tack!!

Man gör sig till och bäddar…

Hane 3 sover, tik 3 på benen och hane 1 sittade, en nos av hane 5 i bakgrunden

Hane 3 på benen

Hane 4 i matskålen

Hane 2 äter

Tik 2

Lilltjejen, tik 1. Miniaussie med ståndöron?!

Hane 4

Hane 2

 

 

7 thoughts on “Valpar 3 veckor

 1. Glad och socialt trygg hund……så ska det låta 😉 Är det bara vi kvar nu? Vi kör den 10 sept…….nervöst,känns som han kommer att vara en av dem som vill packa ihop å gå hem efter dumpen :/
  Valparna är ju som vanligt helt bedårande,å valpsjukan sjunger i blodet 😉 Kul att få se lite enskilda bilder. Mysigt hur dom korvat i hop sig längs sidan….hehe!

 2. Grattis till väl genomfört MH!Min Capo var som du beskrev på överraskningen,en liten reaktion dock,men det tänker jag inte se som nåt negativt iaf 😉

 3. Grattis till genomfört MH. Så klart att man måste akta sig så det inte kommer spöken och tar en när “man har” valpar hemma ;=))Vilka fina valpar, jag blir faktiskt sugen. Klappa Tijah lite extra från oss!

 4. Grattis till genomfört MH 🙂
  Men du Sanna, är det inte dags att vi får en liten presentation av valpisarna en och en?!

 5. Skönt att du tyckte MH blev lyckat! Skulle gääärna varit där med:-) Jaa Ess saknade lite nyfikenhet på MH:t tycker jag med, kanske var henne du menade i texten;-P Hon är absolut ingen tråkig hund ändå–En sjudjädra fart när det skall finnas..och av knapp som är super, men hon upplevs nog lite “död” om man inte känner henne..(inte på som sin bror Borre var;-P Hon räds inget i vardagen, tar allt med ro,,(uppvuxen i StorStockholm)Jaa, det här med Mh är spännande och huvudsaken man inte lurar sig själv och man vet ju oftast själv hur hunden är i verkliga vardagen och i situationer, det är det viktigaste. Det här är ju bara en dag av heeela hundens uppväxt & liv, det får man inte glömma 🙂

  Hadet!
  Ciao Tina & co

Comments are closed.