Vallträningen har filmats

Har inte filmat vallningen på länge nu, finns nog inget sedan i höstas på Pippi och nu äntligen så har jag dokumenterat vart träningen står just nu för Pippi.

Tycker det är värdefullt och mycket roligt att kunna se tillbaka och faktitiskt komma ihåg hur det såg ut och vad vi kämpat med. Man glömmer så lätt. Pippi har äntligen börjat förstå att man inte alltid måste hämta djuren till matte, man kan flytta dem bort också. Ja liggena är inte bra än, men jag tycker jag kämpar på envist och det är inte många gånger hon kommer undan om jag väl sagt ligg. Har däremot börjat säga ligg lite tidigare bara för jag vet hur lång bromssträckan brukar vara. Ett par steg extra kan verkligen förstöra så mycket.

Här föser vi en sträcka fram och tillbaka. Draget ligger bortåt i filmen och på första sträckan höger för Pippi och mig. Får då praktisk träning i höger och stopp och fram rakt mot djuren. På tillbakavägen blir det vänster, stopp och fram. Så i slutet av sträckorna får hon även hämta djuren hela vägen runt.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=HlDhUABhZLA]

Så här ser det ut i vår lilla träningshage.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=UuWkH4gUdPI]

Även Jamma körde 2 korta pass ikväll. Hon börjar balansera nu och ett och annat ligg börjar läggas in. Men det är segt att ligga. Jamma vill ha full koll.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Qwf4JnvQVow]