Vallningskurs i Klämmestorp

Här går det undan och mycket är i görningen just nu!

Förra helgen startade Pippi och jag lägrespåret igen och denna gången med strategin att spåra noggrant och hitta pinnarna. Resultatet blev 6+ slut och 22 minuter spårtid. Resten gick helt ok och äntligen så blev det uppflyttning till högre! Skönt att få det överstökat för nu är tanken att det ska bli vallning för hela slanten.

Så i onsdags eftermiddag åkte jag och Maja ner till Klämmestorp för 3 dagars vallningskurs hos Ann och Isi Awes. Vi hade det superbra och jag och Pippi körde VP och IK1 banornas moment alla tre dagarna. Sista dagen fick vi träningstävla ett VP och blev med marginal godkända av Isi. Känns ju helt ok. Har framförallt fått träna vänsterhämt då det inte gått att skicka höger pga av draget och föst i drag åt vänster. Vi har även jobbat med delning och liten IK1 fålla i starkt drag. Har ju inte planerat göra Vp förrän till hösten men då vi visade upp oss redan första dagen fick höra att hunden var VP klar så kanske vi måste kolla upp något tidigare datum.

En av delningarna fastnade på film.

I söndags var det tid för två av de 5 kull 4 hundarna att göra MH. Jamie och Solo stod på startlistan. Men då Solo fått ett elakt rött öra och verkade besvärad så fick vi snabbt byta hund. Stella fick köra istället. Tjejerna gjorde bra ifrån sig och Jamie glänste till och med, går inte att få det mycket bättre, var väl bara gripandet som kunde önskas bättre. Jamie är en riktig diamant som hennes namn säger:-)

Det hela finns filmat så det kommer väl så småningom upp.

 

 

One thought on “Vallningskurs i Klämmestorp

Comments are closed.