Vallningsdag för Bjintze

Idag begav vi oss ut till Linda Idås för en valldag med Bjintze som intruktör. En hel del från släkten var vi. Maja/Link, Pia/Vasco, Marie/Lystra och halvsyster Lisa, tidigare i helgen har även Marre och Crozza varit där. Så väntar även Maria/Love på sin tur på fredag. Kul med så stort intresse!

Jag valde att köra med Tijah, dels för att två av valparna körde och då kunde jag ju se lite hur de gjorde och vad de skulle göra och sedan köra detta med min valp själv. Så är det alltid bra med lite hjälp att sätta igång Tijah och det fick jag ju. Det blev 3 vändor i en större fålla och hela tiden fick Tijah förtroendet att gå lös. Ja då fick vi även chansen att kunna få till lite balansering. Tijah gick faktiskt upp mycket enklare i balans nu när utrymmet var större och inget koppel hindrade.  Några tillsägelser vid ett par rusningar blev det förstås och vid sista vändan kunde hon gå lugnt och fint och även ganska nära utan tendeser till att ta till våld. Så nu har vi hopp om framtida vallning.

En del av Tijahs vallning på film.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=YyrkK8GxntI]

Några fick köra sista vändan ute i hagen och skulle då gå en ASCA bana. Maja och Link provade på och efter denna snygga start då ett får for ut mellan Majas ben, inte Link fel kanske jag ska tillägga, så kom de runt banan och Maja fick mycket beröm för hur hon agerat med sin hund! En kvalifiserande runda som vi andra kunde se och lära av blev omdömet!

Vasco och Lystra tände till och längtar nog till nästa tillfälle. Ja de har att arbeta med att få dem lugna och snälla i fållan, även jag har väl samma jobb framför mig kan tänkas;-).

Första gången för både Pia och Vasco

Marie och Lystra

En lärorik och rolig dag, alltid kul med kurs! Ja den var ju även engelskspråkig och det är ju inte så lätt alla gånger att försöka uttrycka sig.

5 thoughts on “Vallningsdag för Bjintze

  1. Vilken bild på Maja 🙂
    På engelska??!! Vad spännande!
    Ser med spänd förväntan fram emot när vi ska dit på Fredag.

Comments are closed.