Vallning mm

,Ja här passerar veckorna förbi i flygande fart, redan juni! Vi har lagt en hel del tid på klubben med lydnadsträning, Pippi kör på med moment i lydnadsklass 3, ja och så krypet då. Tijah tränar kryp med vinklar, inte helt lätt och vår krypposition har verkligen fått bekänna färg, ja hon ligger för lågt fram för det mesta, svårt att få till bra svängar då.

Här om dagen bjöd det på vallning. Har haft några aussievänner som tränat inför vp och kommit över för att få träning på andra djur och marker. Pippi har fått agera hållhund och även fått lite minimal träning. Måste verkligen börja träna igen nu. Pippi har inte kursat eller tränats seriöst på ett år nu. Hon har mest använts praktiskt, vilket ger brister i “lydnaden”.

Valparna Zion och Jamie träffar fåren regelbundet och får göra saker de är bra på, de tränas ju inte ännu utan får lyckas med de mesta och blir utsatta för situationer där de lyckas göra bra saker, helt enkelt. De gillar vallningen och är två olika typer som kommer bli så roliga att följa i deras utbildning.

Jamie får luras upp i balans då hon helst vill ha koll på huvudena, hon är också nöjd med att ställa djuren någonstans.

Zion älskar att balansera och driver runt fåren i 8 or och cirklar. Han vill helst ha fåren i rörelse och pendlar bakom djuren.

Lite fösträning blev det också. Fokuserade valpar som båda tog uppgiften på stort allvar.

Efter jobbet i går morse åkte jag för att möta upp Malin, Maja och Linda, sedan bar det av till Bråfors och deras VP. Härligt väder och 2 aussies på startlistan. Man lär mycket på publikplats och det är så roligt att se de olika typerna av hundar som kör. Tyvärr fick vi ju inte se så mycket av aussiesarna då de båda misslyckades i hämtet. Ja de var ju både bc och wk som inte heller fick till just den delen, så ensamma var de inte. Inte så lätt alla gånger men jag hoppas verkligen att de fortsätter träningen och går upp igen, hundarna är ju unga än och mattarna var ju båda debutanter på VP. Förr eller senare går det!

Efter vp blev det shopping i zooaffärer i Västerås. Har nu införskaffat prob tjärschampo för att se om vi kan minska antalet fästingar. Ja de använder scalibor och Seresto halsband också, men fästingfria är de inte. Särskilt inte Nemo och Pippi som jag plockat mest på. På Tijah hittar jag mest krypande fästingar på, kanske lättare att se på hennes ljusa päls.

 

Ja och så en sak till. Får ju själv en hel del valpförfrågningar, men här har vi ju inga valpplaner just nu. Men förhoppningsvis så kommer Vegas Sugarwind’s A True Friend (kull1) bli pappa på kennel Stjernborgens. Kolla in deras hemsida för mera info.

Vegas är en mycket högt meriterad hane, frisk och trevlig. Han kommer ur en jämn och bra kull där alla är meriterade inom olika områden, de är också friska trevliga hundar. Vegas är ju både Brukschampion och lydnadschampion. Tjänstehund i bevakning. KORAD på 424p, ck på utställning och även tävlad i agility med flera klassvinster. Han har en otrolig arbetsmotor i både sök och spår, tar liksom aldrig slut. Till vardags är han en lugn och balanserad hund. Har väldigt lätt att koppla av. Han är även en mycket fin vallhund. Han fick ju den fina utmärkelsen “domarens val” på rasvallhundstävlingen “guldtackan 2012” (där han förövrigt kom på andra plats). Kraftfull och talande med djuren sa domaren, Lena Karlsson.

Vegas senaste merit 6/6 2013 på spårtävlingen i Fagersta med 30 starter blev en klasvinst och cert på 595,75p i riktig sommarvärme.

Så vill ni ha en aussie att jobba med så kolla in http://www.stjernborgens.se/