Vackert!!

Vilket strålade vackert vinterväder!! Maja och jag åkte till fåren för vallträning, även kameran kom med och tur var väl det.

Dagens träningen blev en tur med fåren runt hagen. Oftast fick ena hunden putta och den andra fick hålla och bromsa. Men det blev även varsin kant att hålla efter på för hundarna. Rolig träning att i förväg utsee vilken väg fåren ska gå och sedan styra dem just där. Fåren har sina vägar och vill inte alls gå på vissa ställen och ibland får de bråttom tillbaka till fårhuset. De delade sig också flera gånger än vad jag sett tidigare.

Nu är det dax att svänga höger, Tijah vänster och stanna.

Nu ska fåren mellan enbuskarna. Link höger, men inte för mycket.

Pippi i trollskogen:-)

Nu drar vi hem, säger fåren.

Men det ville inte Link

 

Träningen avrundades som oftast med en bit mat och eftersnack;-)

Bästa Linken!

Vi har en riktigt rolig träningsgrupp nu sedan de tama tackorna och den tjurskalliga är instängda i väntan på lammning. De är lättfotade men inte hysteriska, de går inte till oss tvåbenta om inte hunden verkligen hämtar dem. De har drag och delar sig lätt. Perfekt för våra lite mera tränade hundar. Riktigt söta är de också:-)

 

 

3 thoughts on “Vackert!!

  1. Oj vilka härliga bilder/färger:-) ser såååå myyysigt ut! (vilka tjocka “byxor” Pippi fått sen sist jag träffade henne, ser nästan ut som syrran).

Comments are closed.