Upp och ner!

Det svänger, ömsom vin ömsom vatten som Shania sa om Pippis insats på Guldtackan. I fredags var Nemo plötsligt väldigt dålig. Kom hem från jobbet rastade och gav hundarna mat i vanlig ordning och märkte inget särskilt. När jag vakande vid 14- tiden såg jag på direkten att något var fel med Nemo. Tänkte att jag inbillar mig och gick ut en sväng. Nemo gick bakom mig hela vägen, han bajsa och kissa som vanligt men var så låg. Tankarna far ju förstås iväg, ja förstås helg på intåg och jag såg hur de skulle göra diverse undersökningar och lägga in honom över helgen och hur veteriänrvårds pengarna skulle ta slut bara vi kommit in i väntrummet.. Tempade honom men ingen feber, åt och drack. Bestämde för att ha is i magen och avvakta. Lördag morgon var han i stort sett som vanligt lika så idag, men jag har inte givit honom någon metacam. Ska rådfråga hans veterinär på måndag och se om vi ska fortsätta träningen som vanligt igen. Skönt att han blev som vanligt igen, men något spökar antar jag, Nemo har ju aldrig visat något sedan tidigare i sitt 10 åriga liv och jag tror inte han visar sig sjuk så vida han inte är väldigt sjuk…

Pippi tävlade lägrespår idag. Tack och lov fick vi hoppa direkt på spåren och vi drog start 5. Upptaget började bra i ca 20 meter sedan vindade hon något och klev av en självklar nertrampad stig i sly under en kraftledning. Gick väldigt tveksamt. Höga ormbunkar och många förmodade djurstigar i början. Pippi gick vilse där under ormbunkarna och vi såg inte varandra och jag fick ropa på henne för att få henne tillbaka:-/

Fann alla fall en apport så fort vi kommit in i skogen. Sedan fortsatte en tveksam spårning, I spåret 10-20 meter och sedan spårade hon ur… VIndade och spårade med hög nos. Vårat spårområde såg ut som ett U med en äng i mitten som vi gick runt. På sista benet insåg jag att det snart måste vara slut då vi spårade parallellt med vägen mot en annan väg och ja där måste ju spåret ta slut. Fann en approt till och sedan slutet. Tog ut mamma hunden för att testa om hon kunde hitta den förlorade delen av spåret och resterande spårpinnar.

Hej vad de gick, varför spårar jag inte med Tijah istället??? Vet inte riktigt vad Tijah spåra i början där jag och Pippi precis gått men gjorde en chansning där jag trodde att Pippi sneddade över till slutsträckan. Jo mycket riktigt, Tijah spårade på och tog in 3 apporter innan vi kom till sista sträckan och roligt att se att hon även cirklade runt och försökte hitta slutet där det legat:-) Köttbullar till Tijah!

Så hemåt igen för ett lydnadspass på klubben. Pippi gjorde ett bra kryp:-)

Så nu blir det till att välja i vad och med vilken hund jag ska starta på rasmästerskapet. Fast det skulle inte förvåna mig om båda börjar löpa innan…