Trailclinic

 

Gårdagen spenderades tillsammans med Maja/Link och ett till gäng glada aussieägare i Kroksbo och kursandes för Crofter Holdings Gunnar. Han försökte lära oss hur det här med ASCA tävlingar går till. Banor och poäng osv. Det är ju helt nytt för mig och jag ville ju förstås lära mig allt jag kunde. Så fick vi ju även prova dessa banor på de fina nybyggde arenorna hos Micke. Vilket jobb han lagt ner! Det är så fint, allt nybyggt och fint.

Det visade sig att fåren var helt oinvallade och hade noll dragning till oss människor. Några tjurar stog i bortre hörnet som fåren hade drag till och så tillbaka till fållan och kompisarna förstås, bortre långsidan som de då skulle gå längsmed till första grinden ville de definitivt inte gå längst med. Så med andra ord en riktig utmaning. Så det gick bara att försöka fösa och hålla dem längst staketet, små små rörelser, höger och vänster och ordentligt avstång för att inte fåren skulle springa i panik till andra änden. Som förare gällde det att vara på max koncentration hela tiden för at hinna reagera på fårens rörelser och hunden behövde förstås lyda blixtsnabbt för att det inte skulle bli fel.

Väldigt roligt med utmaningar! Men för de orutinerade hundarna var det då inte optimalt direkt, men vi förare fick nog mycket hmm om vad vi behöver träna. Tijah vill ju gärna balansera och plocka ut från hörn och staket, så inte så lätta att nu hålla djuren mot staketet. Vi bestämde att prova utöka flocken lite från 4 till 6 djur och fick det då lite lättare.

Så provade vi även ankorna. De var inte vana att gå genom hindren märkte man utan vägrade till att börja med, fållan var i stort sett omöjlig. Gunnar provade själv med sin rutinerade Chica och efter 12 minuter så gav de upp.

Vi avslutade med en tävlingsrunda som Gunnar bedömde, Maja och jag passade förstås på att fråga ut och lyssna på Gunnars bedömning för alla hundar. Tijah fick till en fin runda, dock så tappade vi djuren på tillbaka vägen, blev för sen och jag valde att inte skicka Tijah för sent att försöka stoppa upp. tror vi fick 86p/100p, Link och Maja hamnade på 82p så totalt 1:a och 2:a blev vi. Kändes ju bra inför den riktiga trailen om 2 veckor.

På måndag kommer 4 nya tackor att flytta hem till oss och förhoppningsvis ska de vara lite springigare än vad vi har just nu. Vi är så träningssugna! Så väntar bara massa jobb istället…

Tijah vallar ankgänget, andra ankmötet för Tijah.

Så in med dem igen.

Link provar anka för första gången.

Ankorna ville inte genom grindarna till att börja med.

4 thoughts on “Trailclinic

  1. Va roligt, grattis Sanna med Tiah och Maja ,med Link till fina vallningsrundor:-), håll nu i känslan till tävlingarna i juni!

  2. Vad roligt att det gick så bra :D. Visst har Micke en otrolig anläggning men vi hade också samma problem med fåren, för de var lika “skygga” för oss som för hundarna.

Comments are closed.