Torrlöp?!

Dags att skriva lite här igen. Vi tränar på och har väl precis kommit över besvikelsen att vi måste vänta med att tävla spår till nästa år i april/maj då snön försvunnit. Ja antagligen kommer det väl ett löp där också som ska ställa till planerna. Apropå löp. Älva började ju löpa när vi var på rasmästerskapet, hon stannade ju hemma och när även Pippi och Tijah kommit hem igen började även de att bete sig som löptikar. Jag väntade ju på att de också skulle börja och det blev ju ganska självklart för mig att de också skulle börja. De tvättade sig och svullnade upp, men jag såg inget blod så de verkade inte komma igång. När sedan Älva hade löpt i 2 veckor så var vi ut en sväng med Matilda och Viggo i skogen. Han var inte så farligt intresserad av Älva utan friade desto mera till Pippi. Ja en förvirrad unghane som inte riktigt förstod vem som luktade gott kanske. Efter halva promenade ställer Tijah upp sig och viker svansen…. hallå!!! Ställer hon nu upp innan hon börjar löpa?? Pippi var inte sur på Viggo utan satt sig bara ner varje gång han ville lukta på henne. Men innan vi var hemma så vek även hon svansen och ställde upp sig?? Fattar ingenting, torrlöpte Tijah och Pippi denna gången? Och varför? Tijah har alltid haft ordentliga regelbundna löp och hur kan de påverka varandra så mycket att båda gör det? Svullnaden har gått ner igen och löpen verkar vara slut. Hade man vetat detta så hade man ju kunna tävlat 🙂 Ingen hade ju hittat något blod trots att de uppenbarligen luktade ganska gott. Praktiskt, men jag är förvirrad. Hade man lyckats para på ett torrlöp? Kommer de löpa igen nu om 6 månader eller när? Har de överhuvudtaget löpt? eller tror de bara att de gjort det för att Älva gjorde det??

Pippi har kört ett sökpass denna vecka. Tränar på att hitta rakt ut 50-60 meter. Lek med figge.

Tijah gick ett fältspår på 900 meter. Gjorde lite luringar åt henne. Hoppade över ett dike och vinklade direkt efter innan jag lämnat diket. Tijah kör ju gärna på rakt fram, chansar lite. Så jag vill att hon håller i spåret även över vägar, stigar och diken. Även en hel del vinklar och spetiga sådan. Spåret gick bra men hon missade första apporten och det är inte första gången. Lite väl bråttom i början. Jag gillar att hitta på utmaningar!

Även en del lydnad har det blivit. Mycket fotgående. Vi har tränat på nya platser. Platsliggning och störningsträning.

Igår tog jag med kameran och visslan till fårhagen. Bestämt signaler nu och började träningen. NÖJD. Fram, ligg och höger har vi börjat med och det känns bra. Måste nöta lite på vänster så jag får till något bra där med.

Så tog jag äntligen modet att boka tid åt Pippi till Stefan på ReDog. Ja dags att kolla upp ryggen igen som hon hade ont  i i våras. Jag ser ju på hennes skritt/passgång att hon går ojämnt. Så beredd på att få träningsstopp var jag ju. Däremot märker jag ju inget annars i hennes beteende som tyder på värk.

I skritt syntes mycket riktigt ett stelare högerbakben, lyfter lite utåt och kortare steg. (Stefan sa något om att vara nörd på rörelser för att kunna se det) Men i travet rör hon sig bra. Troligen för att andra muskelgrupper används. Ryggen kändes helt ok, inte alls som sist, tack och lov. Endas lite längst bak då han tryckte riktigt hårt. Musklerna på höger bak var mycket hårdare, spända och ömmade även. Hon överbelastar tydligen dessa muskler. Inte som jag var rädd för at hon avlastade det benet. Så nu ska jag hjälpa till att få dessa muskler mjuka och fina igen. Fick tips att köpa en novafon som ger intraljud. Vi provade där och musklerna blev mjukare direkt och ömmade inte lika mycket. Det och massage efter aktivitet blev planen. Annars fick vi köra på som vanligt. Fick även tips på en naprapat som tydligen skulle vara väldigt duktig. Han var en av få som faktiskt behandlar hund med hjälp av sånt naprapater gör på människor. Kanske värt att prova? Så glada över att få köra på och att vi har musklerna under kontroll. Vi har ju faktiskt varit väldigt aktiva sista dagarna och gårdagens vallpass blev långa då jag tränade själv, ja dagen bestod ju både av en timme lös i skogen, vallning och lydnadsträning, så bra dagenefterkvitto!

Japp det var lite från vad vi haft för oss