Tävlingsvittring!

Har knappat runt inne på SBK tävling och vipps så var man uppe i 4-siffrigt belopp. Inte klokt men för att gardera sig att få komma med på någon tävling måste man ju anmäla till så många man bara kan. Jobbar man dessutom vissa helger så blir det tufft att hinna med allt man vill!

Flocken har utökats här för ett tag framöver. Jag har fått den stora förmånaen att få rå om Gin som är en av mina fodertikar. Tijah x Mumrik unge från kull 3. Gin fyller 3 år i augusti och min förhoppning är att hon kommer ha kennelns nästa valpkull. Hoppas kan man alltid, jag ska träna och tävla henne och även göra ett MT så får vi se hur det går. Gin är en sån super trevlig liten tjej som jag gärna tränar med. Hon smälter in i våran flock som om hon alltid bott här.

Gin är anmäld till appellspår och bara att hålla tummarna i lottningarna nu, för det är många anmälda. Vi har hunnit gått några spår och jag ser absolut inga problem där utan det är bara att köra och försöka hålla värdet uppe för pinnarna. Gin är spårnoga men intensiv och spårar med låg nos. Någon apport har hon missat så det är väl där vi lägger energin. I lydnaden kör vi ihop oss, finslipar, tränar in ett framförgående och en budföring. Ja hon har snappat allt och vi nöter på. Som sagt så kul att träna denna lilla röda hon har sån energi och glädje! Underbart intensiv!

Pippi är anmäld till lägrespår, såg att det nu var 20 anmälda och 5 hemekipage på första tävlingen, men veckan efter har vi hemmatävling och där kommer vi ju med alla fall. Vi ska bara komma runt spåret. De två senaste spåren har vi lyckats gena på… det ena pga av en älg som gick runt och störde oss;-) Doft och ljud blev lite för mycket och vips så blev det svårt att hålla i spåret, men jag märkte ju inget förutom att vi saknade 2 apporter vid sammanställningen. Hon började och avslutade det spåret i bästa stil, så hon är förlåten.

Så blir det även en del vallning, fullt upp med andra ord.

2 thoughts on “Tävlingsvittring!

Comments are closed.