Tävlat!

Vi kör på här, tränar och tävlar.

Gin har tävlat lydnadsklass 2, de första tävlingarna gjorde vi två kvällar efter varandra i Surahammar. Gin skötte sig över förväntan så när som ett missat läggade under gång första dagen, antagligen för att planen var vattenfylld och plaskade duktigt. ANdra dagen gick det bättre, på dränerad plan men regn från ovan istället gick vi runt på fullpoäng i alla moment förutom ett skutt i fria följets språngmarsch som gav oss en 9a.

I går kväll åkte vi till Bro.Håbos BK och tävlade. Gin var taggad som skjutton.. Små hopp i friaföljet, men mycket bättre så hon behöll positionen, står även att hon tittade på publiken, får man tydligen inte göra :/ Betyget blev 9.

Läggade under gång kunde tydligen göras snabbare, 9a

Inkallning 10, trots att hon stötte i mig i vändningen.

Rutan 10a Trodde hon inte såg den då hon kollade på publik och annat då jag ställde upp. Konerna var gula och de har vi aldrig heller tränat på, inte heller med markerade kanter annat än på träning. Men rakt och snyggt blev det!

Apportering: Ja vad säger man.. kommentaren är, “hoppar på apporten” hmm ja det kanske man kan säga. Tassar och så vände hon innan hon grep, släppte den ca en meter ifrån mig och vände sig plötsligt, såg ut som hon fick nått i näsan. Men hon fullföljde inte så jag funderade på om senaste träning med metallapporten och tungapporten utan avslut satt spår. Men jag fick svar då nästa hund tvärnitade på samma ställe och åt något på den platsen. Jag gav alla fall dk, två gånger för att jag vile förstås att hon skulle göra momentet riktigt, 5a blev det i betyg.

Hoppet blev en tjuvning på tävlingsledaren, jag kommenderade direkt då jag såg att hon ryckte. 7a

Så fjärren som var perfekt till jag skulle sätta upp henne efter åt. “-VAFF!” sa Gin. Ja hon blev bara mer och mer uppskruvad under momenten och där brast det liksom… synd. 7a

Helhet 10

172p och 3a /10 deltagare.

Får ta en funderade på hur jag ska göra mellan momenten med henne då hon taggar upp så dant. Man vågar ju inte dra ur så mycket mellan momenten då man tävlar lydnadsklass. Men jag kanske inte ska belöna alls mellan istället för lite tafatt som jag aldrig gör annars. Ja sedan har jag inte tränat ordentligt inför denna tävling, vi har ju börjat på nya moment, framåtsändande, tungapport, metallapport, skall och mycket kryp.

Förra helgen var vi iväg på en rallylydnadstävling. Gin och Penny fick en heldag med sån där miljö träning som det blir så lite av nu när jag inte tävlat agility. Stol och bur ut och sitta och titta. Vi tränade förstås också. Nyttigt för Penny att få komma iväg på sånt.

Gin gick fint 100p och klassvinst i första vändan. I andra blev det neddrag för att hon satt sig i en helomvändning i vänstervarv i långsam marsch, svårt att inte sätta sig där. Men poängen räckte ju bra ändå.

Nu får vi väl starta fortsätningsklass antar jag.

Nu ska vi satsa på högremomenten och hoppas på start i högrespår till hösten. Kanske börja titta på lydnadsklass 3. Gin är också anmäld till utställning och extriörbeskrivning. Håller tummarna för att vi ska klara av detta utan att hennes päls inte vuxit ut i full längd på byxor sedan fällningen efter valparna.

Pippi tränas i vallning. Vi har kör nått kopass, tränat på att fösa får och hålla dem mot staket, vi ska starta på asca prov i nästa helg. Penny har också fått mycket vallträning. Hon har också träffat korna. Vilket absolut uppskattades! Vi har jobbat på fösningen en del och ja nu börjar det faktiskt likna nått. Flankerna har hon väldigt naturligt så det är inte så mycket att orda om. Vi behöver hållhjälp för att utveckla hämtträningen.

4 ankällingar har flyttat in. Vi provar och ser om de får vara ifred från räven. Än så länge går de bra. De får flytta runt och Pippi och Penny hjälper till att flytta dem mellan inhägnaderna, morgon och kväll.

Förra helgen var vi iväg på Stjernborgens kennelläger. Penny tränade sök i tre dagar. Ett spår blev det också och även ett spår och lydnadsträning för Gin som fick följa med. De 3 första dagarna var det aningen för varm för framgångsrik träning. Inte så kul när man måste begränsa sig. Var lite mer moln på söndagen då vi spårade med ändå varmt. Gin hade jobbigt i sitt spår, men kämpade på och vi kom runt. Samtidigt hade en annan hund lagt sig i sitt spår och vägrat fortsätta. Sista dagen regnade det istället. Ett sökpass blev det och äntligen var det inte för varm alla fall.

Sammanfattningsvis var det nyttigt för Penny att få så många sökpass på så kort tid med mycket nytt folk. Hon växte för varje pass och hade full förväntan inför sista dagen.

Ja hör händer det massor av grejer som Ni märker! Hoppas Ni har en härlig sommar också.

Pippi är ju godkänd vallhund på nöt men hon vallar ankor minst lika bra!