Spår, sök och vallning.

Vi har ett bra upplägg med att först gå ut spår och sedan träna sök. Har man flera hundar så är detta praktiskt så flera får jobba.

Idag fick Pippi veckan andra spår. Ett kortare med start i skog och ut på en grusparkering med lite inslag av gräs i början. En snäll start på hårt underlag. Jag hade två naturpinnar 2 godisdosor och en spårpinne i spåret. I övergången till parkeringen så fick vi även en del motvind som gjorde att nosen åkte upp och det blev lite svårare att bita tag i marken. Men nosen var nera och stumpen viftade då Pippi kom på att det fanns ett spår även i gruset. När hon dessutom fann vittring på en skogspinne som låg där blev hon både snopen och glad. När spåret sedan gick in i skogen igen blev det drag i kopplet. Bra arbete i dag och alla saker markerades bra! Liggetiden borde vara kring 2 timmar.

I söket hade vi en 150 meters stig och i vallningen hade Maja och jag plockat två stora bajspåsar fulla med kantareller:-) Markerat stigen ordentligt och tagit till ordentlige djup. Rutan kändes väldigt fin. Vinden var svag och slog lite och jag bestämde mig för att försöka få in flera tomslag i början för att innan kunna sätta ut en figge på varje sida mitt i rutan. Vi fick till 6 tomskick med riktigt fin attityd. De första är djupa och fina och sedan känns det som de blir grundare och slarvigare och hon vill fram i rutan istället för ut på djupet. Men det märktes att hon blev mera laddad då hon inte hittade någon på de första slagen. Måste fundera på hur jag ska få henne att inte vilja framåt i rutan utan söka av bättre utåt och i det tänkta slagets korridor.

1-6 Tomt

7 Egen rulle

8 tomt

9 lösrulle

10 direktbelöning

11 direktbelöning

12 direktblöning

Blev en lång lunch/middag på Skolstakrogen då även Ewa anslöt innan vi åkte ut i hagen då Tijah fick träna infållning på våra nya tacklamm.