Spår och vallning

Träffade Matilda och Viggo idag för spårträning.

Planen för Pippi var ett 500 meter spår där hon skulle få frispåra sista sträckan. Så 4 apporter och bollen som slut blev det.

Jag la ett 1250 meter spår med upptagsruta till Viggo och i väntan på spåren tog vi en timmes promenad, 5km med en massa hundbus förstås.

Efter promenaden slöt Bella och Zion också upp för att få gå ett 600 meters spår som också var förbetett till dem. Det började regna men med ett paraply i handen traskade i efter för att se hur Zion skulle lösa dagens spårutmaning.

Sedan blev det Viggos tur innan Pippis. Nu hade klockan passerat 15 och det var ganska mörkt. Ett super upptag och iväg ca 10 meter så där så man säger wow vad fint och just då vänder hunden och slår en cirkel tillbaka… men åh varför?? Vi tuffa iväg och första apporten apporterades. Sedan missar vi troligen en vinkel och hamnar för långt ner innan vi vänder uppåt igen, Pippi vill ut i vinden på kalhygget som det inte ligger något spår på. Men när vi vänder tillbaka är vi straxt på spåret igen. Vi missar 2 apporter på det strulet men poängen med spåret funkade då hon spårade fint innan sista apporten och den markerades och jag kunde sedan släppa henne för frispårning 40 meter i rak riktning. Hon flöt iväg fint och vi traskade efter och vipps så stod hon med bollen i munnen.

Lägger ingen vikt vid att vi kom av spåret en bit denna gången, spåret var över 3 timmar och det är ju länge sedan vi spårade nu. Sedan så är det lite svårt att läsa av om hunden spårar rätt spår när det är mörkt:-)

+för klockrent upptag åt rätt håll och att frispårandet fungerade som tänkt. Även bra markeringar av de två apporterna vi hittade.

– för att hon valde att dubbelkolla upptaget och inte kunde hålla i direkt, Ja och så att vi spårade ur förstås.

Med blöta fötter som dock var varma efter alla gångna KM så åkte jag vidare för att träffa Maja/Link/Jamie och Veronika/Stella för lite vallning. Bra pass för alla hos fåren! Så med kalla blöta fötter blev det sedan mat och varma sockor med trötta hundar i soffan.