Spår hela helgen!

Påskafton bjöd på lägrespår för Pippi och mig i Eskilstuna. 1 reserv var vi till denna tävlingen och fick meddelande ett par dagar innan att vi kommit med.

Hur slumpen kan styra att vi hamnade i samma spårgrupp som samlades på samma ställe som förra året och dessutom dra samma spårplats av 6 spår är ju ett under bara det. Förra året gick vi detta spår och fick med oss 2 + slut och då jag efteråt tog Tijah i samma spår så upptäckte jag att Pippi genat och missat en del som innehöll 3 pinnar.  I år gjorde Pippi ett mycket bättre upptag, ja vi belönades med 10 or för det, hon strulade däremot efter det att domarna hade satt sina betyg, ja antagligen omkring en vinkel och ev så störde älgspår henne, jag sår spår i leran men om de var färska vet jag inte. Slog alla fall tillbaka och verkade komma på spåret igen. Misstänker att vi i detta strul missar först pinnen. Ganska snart står det klart att det inte är långt kvar i spåret och denna gången har vi bara lyckats hitta 3 pinnar + slut. Spårtid 15 minuter och enligt runkeepern har vi gått 1005meter. Blir galen på detta… Är väl så rädd att vi inte ska hinna runt i tid att jag håller en för hög fart och vad jag misstänker så slår Pippi fram och tillbaka, går på fel sida av träd och stenar och missar de viktiga pinnarna. För de pinnarna som hon spårar över tar hon med glädje, jag har aldrig sett att hon bara går över utan att markera.

Vi fortsatte alla fall tävlingen och även denna gången klarar vi lydnadsdelen och även totalpoängen med uppflyttning men tyvärr inte specialen, budföringen som kunde räddat oss, även om jag vet att det skulle till ett under för at vi skulle belönas med 10 or där då hon har startskall resulterade i att hon galet satt och vibbrerade i starten och ja hon hade tjuvat också, men hon sprang till skytten och sedan vidare till mottagaren, vi nollade momentet… Så nu har vi provat den varianten, har ju inte velat träna detta moment då jag bara tycker hon blir värre och värre galen för varje gång.

Påskdagen bjöd på appellspår för Gin på Skultuna bk. Vi stod som 3dje reserv till den och tom reserv 6 kom med till 10 spår. Lite chockat fick vi reda på att det skulle bli skogsspår!! Hahah jag som bara spårat på äng med Gin sedan hon kom hit. Start 9 och lång väntan. Spårmarken var kuperad, risig och domarna gick med på håll och sneddade för att kunna se hunden. Gin gjorde ett bra jobb, markerade alla pinnar och missade lite i sista vinkeln, snurrade förstås in sig i ett par träd då hon slog runt och skulle ta upp spåret igen, jag efter och trasslade med 10 meter lina som man måste ha utsläppt i appellen. Vansinne när spåret går i skog… Betyg 7-7 för strul i vinkeln och den ena domaren tyckte jag hade kort lina på nån del. Tillbaka till klubben för platsliggning, budföring och lydnad.

Manlig mottagare i budföringen som vi inte haft tillgång till att träna på, men hon sprang så fint! 9-9 för islag i ingången.

Lydnaden är det inte mycket att säga om, första gången jag tävlar henne och det är ju alltid spännande, bra poäng i alla moment med småmissar här och där sammanfattningsvis. Så det blev en uppflyttning för Gin och en 3dje plats!! Så skönt!

Idag har vi tränat spår 🙂 haha. Pippi fick 1050 meter 7+slut. Jag gick dem själv men skogen tillåter inte att man direkt kan komma ihåg exakt vart spåret går. Ville prova att hålla ner farten och se till att hon håller i spåret och spårar på rätt sida om träd och annat. Det gick bra!! Alla pinnar in!! Så det får bli planen till helgens lägrespår.

Gin fick ett 500 meter skogspår. 4+slut. Även där fokus på att hålla henne i spåret, hon ligger som en ål i spåret MEN slingrar fram, slår fram och tillbaka men är betydligt mera lättläst än Pippi då hon är mycket mera intensiv i spårandet. Hon gjorde ett tapp efter en vinkel och slog åt fel håll. Blev lite ställd och frågande, har lite svårt att våga ta för sig. Men utan att styra eller säga något så hittade vi tillbaka och vidare igen. Sedan klantade jag mig och tog av henne från spåret då jag tänkte att där har jag ju inte gått… hm jodå påt igen och även Gin spårade in alla pinnarna.

Inte bara spår har det varit, vi vallade och körde lydnad igår så fullt upp kan man säga. Nu väntar 2 nätters jobb igen men kvällarna är ju nu mer ljusa så det hinns med lite träning med!