Spår 3

Ja tiden blev knapp att hinna med tredje spåret denna vecka. Målet är just nu 3 spår i veckan för Pippi. Efter handbollsfinalen var det bara att pallra sig ut i skogen. Blev spårupptag till Tijah, 4 st och det sista med en bit spår, kanske 200 meter. Fanns även både vinkel och spetsvinkel i spårupptagen. Tijah gick rakt fint ut och tog 3/ 4 åt rätt håll. Såg perfekt ut. Markering av naturpinnarna funkade också bra. Så inget att klaga på. Härlig attityd och de korta spårsnuttarna tände till henne ordentligt och hon ville suga upp alla spår i skogen efter avslutat spårarbete. Hon hade inte fått nog.

Pippi fick även hon ett spårupptag som hon tog bakspår i. Hon har ju inte gjort några strukturerade spårupptag så hon var lite envis och fattade inte att man kunde vända och spåra åt andra hållet när jag höll emot henne åt fel håll.

Sedan fanns en del vinklar och spår i stenrös, ganska många apporter som markerades utan problem. Även en del kanske 40 meter på grusväg och vidare upp i grusstenhögar som ska bli fortsättning på grusvägen där i skogen. Japp hon spårar nu även i gruset:-) Hon var nogrann och spårade i koppellängd. Men hon har lätt att höja nosen och slarvar då fram i för högt tempo vilket gör att hon då tappar och det blir ett väldigt vinglade. Men inte i dag då fick hon aldrig vinna mark med hög nos. Inte särskilt svårövertygad att gå med låg nos idag.

Liggtiden för spåren blev ca en timme.

 

I helgen har 2 av kull 1 orna tagit pinnar i agility, grattis till Prins och Crozza med tvåbenta handlers!!!