Söök!

Mycket sökande blir det. Vilken skillnad på denna vinter mot vad de två tidigare bjudit på. Nu finns ju fortfarande alla möjligheter till hundträning. Både vallning, sök och spår.

Det ända är ju dagsljuset. Har ju turen att ha många lediga dagar även om jag hade varit ännu mera lycklig om jag varit en morgonpigg människa som hoppat ur sängen före kl 10. Fast då hade jag förmodligen inte varit en bra nattjobbare heller och mina lediga dagar hade varit ett minne blott pga av daglig arbetstid. Men hur som helst nu blir det ju bara ljusare och ljusare!!!

Vi har vallat lite. Nemo fortsätter att imponera på mig då han blivit riktigt bra på flankera och kan nu hålla ut ordentligt även i situationer där fåren får för sig att dra. Han är fortfarande dålig på att driva och då är det framförallt liggerna som inte funkar. Han vill heller inte hålla sig kvar i balans utan vill upp och varva eller vända fåren. Blir så mycket hetare och olydigare på andra sidan fåren. I föset är han lugn och lyssnar jätte bra på liggena. Vet inte riktigt hur jag ska komma åt han…

Tijah och Pippi är ju mera tvärt om. Balans är deras grej och fösningen blir mera vinglig och utan lina har fortfarande Pippi svårt att lyssna. Vi nöter på med riktningskommandona, men måste blanda upp träningen med lite roliga saker också.

I söket är det Tijah som kör just nu. Tycker vi har fått en härlig struktur i träningen. Vi har nötigt system. Raka skick som korrigeras om de blir sneda, framslag. Tomslag blandat med väl dolda figgar. Samtidigt som mitt stigarbete analyseras. Mycket ska fås till för att skicken ska bli bra. Men mina träningskamrater är toppen och vår lilla grupp kan varandra fint och träningen bli effektiv.

Just ja, ska passa på att grattulera Wilson (KORAD Sugarwind’s A Working Soldier) och matte Nina som klarart anlagsprovet för försvarmaktshundsutbildningen. Tijahs tredje avkomma i kull 1 som ger sig på det arbetet. Så roligt när de följer i mammas fotspår!!