Sommardagar!

Njuter av sommaren, tar in allt vackert runt omkring. Dikeskanter fulla av blommor, gröna fält, varma vindar, japp snart är det över igen. Dagarna fördrivs med långa promenader (fästingjakt) sol och bad, ja förutom hundträningen. Vi har en hel del lydnadsmoment att fila på, delar från både lydnaden och brukslydnaden. Det går bra! Pippis vittringsapportering fortsätter att fungera, idag nosade hon på 4 ovittrade pinnar som låg lite ifrån varandra, har tidigare legat mera i en hög, så tog hon sedan rätt pinne. Hon gjorde även två raka apporteringar (metallapporten) utan ett ljud, ja hon har ett stort problem med att ständigt ge ifrån sig ett kampmorr innan gripandet. Kanske, kanske hittade jag något idag som funkar…

Tijah har gått på stegen, nervägen går bra men hon vill väldigt gärna skutta upp, hoppar på stegpinnarna istället för att gå, tror även hon hoppar över första steget. Krypet går bättre och bättre även och hon gärna vill bestämma själv när hon ska vinkla. Hon är inte direkt följsam i krypet utan vill både krypa iväg före och vinkla själv, men men.

Vi har också kommit igång med vallträningen. Pippis höger och vänster ska åter bli höger och vänster. Tränar en hel del fösning och ja kan man säga att hon tar vind och driver iväg åt höger allt som oftast… blåsigt är det ju i år. Vi leker lite med delningar på våra får då de är ganska tråkiga att flytta på. Pippi gillar INTE delning, fy vad det är jobbigt att se får delade. Då kommer genast hennes dåliga sidor fram, fösningen funkar inte och hon glider ut och vill genast samla ihop dem. Bara konsten att få henne till mig vid själva delningen, men det går efter ett par försök nu alla fall.

Vi var även och tränade på Cias får och hennes fält. Helt plötsligt blev det vallning igen, djur som flyttade sig för Pippi på 20 meters avstånd, härligt drag att jobba mot. Vi jobbade med fösningen med drag åt olika håll, låg draget åt vänster så var hon ju tvungen att inte glida iväg åt höger. Gjorde även någon indrivning där hon fick tänka på draget, vilket gick bra, hon behöll lugnet och lyssnade på stoppen.

Så har vi även jobbat praktiskt med fårflytt. Där Pippi denna gången gick i fronten och höll tempot. Mycket jobba mot huvuden nu som hon har svårt för. Bäst var att Pippi behöll lugnet när hon stoppade upp dem och klarade av när lammen nyfiket ville kolla in henne och deras mammor ilsket blängde på. 2-3 km flyttväg blev det denna gången.

Kameran fick följa med då det helt enkelt är så vackert ute!