Sökpremiär!

Lägresök stog på schemat idag på Enköpngs BK. Tiden har väl aldrig gått så fort som när Maja och jag anmälde oss till tävling. Helt plötsligt fanns ju massor att träna inför tävlingen. Tijah har ju gått från rullhund till skallhund och tillbaka till rullen igen av olika anledningar. Ja vår första tävling i lägresök gick ju väldigt snabbt över då det endast blev två skick som resulterade i 2 blindmarkeringar och det då kändes roligare att börja köra skallet istället. Så hösten och vinter fanns ingen rulle med i bilden och skallet tränades för att nu mot våren inte kännas helt klart för tävling och vi kunde kanske nu efter att ha avprogrammert rullen ett tag kanske få till det igen och komma ut snabbare på tävling.

2 veckor innan tävling provade Maja och jag om våra hundar kunde ta egen rulle. Ingen av rullarna satt ens på höjd för att hundarna skulle kunna ta dem, så det blev till att ställa in dem. Tijah fick problem med heldolda figgarna och vill heller skälla än att börja leta rulle. Så kom även blindmarkeringarna tillbaka i tomslagen, oj vad långt det kändes till tävlingsform.

Vi fick börja med lydnaden, platsliggning och budföring med full pott. En hygglig lydnand med en snopen 0:a på apporteringen då hundkräket tjuvade… 50p bort . Men det räckte ju gott och väl ändå och Tijah och jag lämnade klubben som ledare av 7 startade.

Men det var ju inte lydnaden som var problemet, fick bara lite onda aningar när det lovades regn och såg framför mig att det kunde bli blött och kanske en del obehag med plats, kryp läggade under gång osv.

Nervös väntan på söket och ett  nervöst genomfört sök blev det. Var så rädd för de där blindningarna. På första skicket märker jag att det finns något där. TIjah går runt och verkar ha hittat nått, men kommer efter ett tag tillbaka och jag skickar på andra sidan för att inte gå fram så långt för att kunna göra ett skick till ganska nära. Då ser man lite samma tecken på att något finns där ute. Tillbaka kommer hon med rullen från hörnet. Lite dämpad och inte jätte taggad på påviset och rikningen var inte alls från där hon kom… Hmm var det en blindning allafall. Vi går rakt ut och kanske något frammåt istället för bakåt. Stannar upp och tittar på domaren när vi nått bakre kanten och ett dike. Nehe, fy tusan…. Påt igen och jag skickar på andra sidan och blir glad när hon kommer tillbaka UTAN rulle. Hopp finns! Nästa kommer hon med rulle igen och denna gången var påviset mera målmedvetet och där satt allafall en figge!!! Jippi!! Sedan körde vi på nästan till slutet när nästa markering kom, även denna gången en träff på den heldolda! Så med 5-10 metar kvar på stigen får jag in 2 skick till på andra sidan och väljer sedan att avluta med 2 minuter kvar.

Vi belönades med 6-7 för söket och det fanns inget att dra för i vårat arbete utan den förlorade figgen i första hörnet och blindningen. Raka fina skick med fin lydnad och fina påvis. Frågade speciellt vad vi kunde träna vidare på då jag har 0 erfarenhet hur detta bör ser ut.

Fick sedan höra av den missade figgen att Tijah varit hos henne och tagit rullen TVÅ gånger! Mycket märkligt att hon släppt den första gången, trodde inte ens hon kunde få ut rullen ur munnen själv. Men vad fick hon då för sig på påviset??? Någon gissade på att hon varit där två gånger redan och tycktes sig klar, någon på att det var så kraftiga vindar som slog och hon kunnat få vind från figge nummer 2. Jag vet inte…. stämmer inte inte riktigt i hur jag är van att se henne. Släppt rullen?? Inte hittat tillbaka på påviset?? ALdrig hänt…

MEN jag är är förstås jätteglad över att det inte var en blindmarkering! VI tog oss igenom hela rutan och gjorde ett fint jobb utan blindmarkeringar. Visst var det surt att missa uppflyttningen med ynka en poäng på specialen, men godkända är vi och fler chanser har vi att sätta det. Känns bra för erfarenhet och rutin att få köra några sökrutor faktiskt.

Efter oss var det Links och Majas tur. Jag var inte särskilt orolig över dem i söket då Link går helt super på träning. Mycket riktigt så klarade de av det galant och fick 9,5 av båda domarna.

Så STORT GRATTIS får vi säga till Link och Maja för Eran uppflyttning till högresöket!!!!

2 thoughts on “Sökpremiär!

Comments are closed.