Slut på denna vecka

Då kan man pusta ut, denna vecka är slut. Känns som jag lever i min egen lilla bubbla… hinner inte med något annat än hundträningen och då får Tijah 95% av denna tiden. Ja det är hon som drillas i vallning, uppletade, sök och högrelydnad. Hon somnar gott på kvällarna medans de övriga nog önskar sig mer att göra.

Ni har väl inte missat att Thing klarade av vallhundsprovet igår? Så här såg det allafall ut.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=hYFq3hKI2YY&list=UUD8ockx6Ob4D4-6L9SEJBKg&index=1&feature=plcp]

Pippi har allafall gått 3 spår i veckan. Ett kort spår med plastklädnypor som apporter som Bella, vår sökkompis la till oss då hon väntade. Spårningen gick inte så vidare bra, hon markerade alla fall 2/3 klädnypor som låg gömda så det var ju alltid nått att glädjas över.

Spår 2 la jag ut på en lerig åker. 2 vinklar 1 apport + slut. Inte heller detta spår gick något bra. Det blev en väldigt kort liggetid ca 30 min kanske. Hon spårade på leran och kunde inte låta bli att stanna och äta på gräset då det kom några sånna partier. Vinkel stannade hon inte alls vid utan fortsatte framåt, jag släppe tom den 10 meter långa spårlinan och hon fortsatte bara framåt… fick ropa på henne för att hon skulle komma tillbaka och hitta och följa vinkeln.

Idag la Maja ett 300 meter spår med 2 +slut. Detta spåret gick väldigt fint. Bra attityd och drag i linan och dök på apporterna. Så härlig känsla igen.

Tijah och Link körde uppletade. Kändes ungefär som att Tijah hann plocka de 3 första föremålen på 30 sekunder. Hon for fram:-) Fjärde föremålet visste jag låg i hörnet så jag skickade henne medvetet mot det och provade att styra ut henne då hon vek av och det gick ju bra det med. Vi avslutade på klubben med lydnadsträning.