Slut för i år

Så kom vi fram till årets sista vallningskurstillfälle. Vinteruppehåll väntar, men som tur är så kan ju vi ändå fortsätta träningen och skönt att slippa paniken med tidspressen hela tiden. Även om det är just det som har varit det som drivit en i motvinden.

Vi har fått så mycket fina ord av vår instruktör, jag/Pippi, Maja/Link och Lillemor/Trotsa. Men så är vi ju också duktiga elever som verkligen ger järnet i träningen. Min hund har sått för den största utvecklingen, inte så konstigt kanske då vi började på botten;-)

Shania ville dela ut guldstjärnor och kramar efter att ha sett resultatet av vår träning sedan sist. Det är roligt att få bli överöst av beröm och det ska vi ju leva på nu undervintern så vi håller träningen igång. I vår när vi återvänder ska vi definitivt ha tagit ytterligare ett kliv fram istället för att få gå tillbaka ett steg som ju var lite förväntat. Men varför skulle vi göra det? Nej mycket inomhusträning i fårstallet ska det bli, Pippi kommer förhoppningsvis fortsätta att växa på sig och mogna då hon passerar 2 årsåldern. Ja även Tijah ska få praktisera alla våra lärdomar och ligga i samma nivå förstås.

Shania tittade på Link igår och utbrast att om aussies vallar så här bra så kunde hon ju kunna tänka sig skaffa en, hon skulle ju kunna klara av allt fårjobb med en sådan hund. Hon gillar verkligen våra hundar och det är ju riktigt roligt att vi får göra fin reklam för rasen.

Hur som, visade Pippi upp att läxan satt fint, att gå bort, det var verkligen på håret att vi hann med. Har ju bara dagen innan inte haft full utdelning men ändå bättre än dagen innan. Så då kunde hon även visa upp att det funkade efter vänsterflankering som är den svaga sidan. Det som inte var riktigt så bra var våra ligg, tog alldells för lång stund innan hon la sig. Ja det kan defintivt se bättre ut, men läxan under vinter är ligg… Hon kändes lite trotsig igår, gjorde som vi sa men la sig med lite protest efter kanske 2 sekunder, och hinner då ca 3-5 meter beroende på fart. Så åts det av fårskiten också i ren protest. Sista passet gjorde vi precis samma sak som Link och Trotsa. Fåren på mitten av hagen och jag hos fåren. Höger eller vänster flankering och ligg i balans. Hon hade aldrig gjort detta med mig inne hos fåren och jag var störtsäker på att hon inte skulle flankera utan börja gå mot mig. Men hon gjorde både höger och vänster och även riktigt fina gå bort. Härligt avslut och det är ju där vi ska börja igen till våren. OCH då ska hundskrället även dyka i backen på varje ligg.

Extra härligt var att höra att det syndes vilket jobb jag lagt ner och vilken skillnad det var på min hund från första gången. Som vi tränat! Puh, härligt med vinterlov:-)

4 thoughts on “Slut för i år

  1. Va duktiga o flitiga ni är:-) Kommer gärna o kollar/hejar på i fårhuset vid tillfälle. Håller tummar o tassar för Tiah o dig i helgen, go for it!

Comments are closed.