Sista varma dagarna?

Ja snart är höstrusket här hörde jag… regn, blåst och kyla väntas…

Tycker vi lyckas ta tillvara på de fina dagarna, vardagslyx finns det gått om. Men ja kanske man inte är så svår att roa heller;-)

Igår eftermiddag träffade jag först Malin/Vegas/Jamma i fårhagen och det blev åter fältträning. Malin hade med sig lite fika så vi passade på att ta med fåren till en ö i åkern. Där fick de smaska på lite lövsly och annat ätbart undertiden vi njöt av livet, lyx i mitt tycke. Mikaela och Thing anlände och mera hämtträning blev det.

Pippi försökte spåra ett hårt spår som jag hade tålamodet att vänta ut i ca 5 minuter. Tror det blåste lite för mycket för hon hade problem.

Släpade även på kameran

Tijah håller koll så hennes ungar sköter sig i vallträningen.

Tijah som utsällningshund, ja hon är ju champion i den sporten så det är klart hon klarar det.

Snacka om vägvinnade kliv, Vegas hämtar.

Vegas håller fåren samlade på vår fikaplats.

Jamma och Maja driver på fältet

Jamma på savannen.

Flankering, avstånd, ligg, nöta nöta… En vallhund behöver verkligen all sin arbetslust för att orka med all vallträning. Ingen annan föstärkning än att få flytta på djuren och att göra sin förare nöjd ges ju och det är långt ifrån alla gånger hunden gör rätt… Här måste hunden gilla att jobba för sin ägare.

En lycklig och glad Thing som fått beröm för genomfört arbete. Finns det nått bättre än att mötas av dessa glada ungar:-)

Thing har nu deltagit på VP, tyvärr blev det ett krokigt hämt så ingen gk vallhund än. Men det kommer, hon är superfin i vallningen. Blev lite väl lite träning inför starten på de långa hämten. Har ju inte funnits några bra fält för oss att träna på. Märktes stor skillnad på henne bara från gårdagen och dagen innan. Några dagar till så hade det suttit.

 

 

3 thoughts on “Sista varma dagarna?

  1. Finfina hundar både i jobb och som uppställda:-) Passar på att gratta kull1 på deras 4-årsdag ingen nämnd ingen glömd, hurra och kram!

Comments are closed.