Så var det vinter igen

Trots snöväder så fick vi till riktigt rolig och bra hundträning idag. Pia/Vasco, Maja/Link och jag körde sök inomhus i alla de lador och skjul som finns på Majas föräldras gård.

Tijah fick träna markeringar idag och då också med dolda figgar. Det gick riktigt fint och inga blindmarkeringar. Ett gömsle var i en garderob och där fick jag verkligen se vad som händer när hon inte kommer åt figgen. I sann fågelhundsanda så ståmarkerade hon och frös och där stog jag och stackars Maja inne i en trång garderob och funderade på vad jag skulle göra, ville ju inte hjälpa henne heller. Men det fina var ju faktiskt att hon vägrade släppa figgen, hon stog där och så var hon även tyst. Så ingen skallhunds ämne där inte. Fick till slut ta bort henne och ge Maja en lösrulle hon kunde putta ut, ja då trillade poletten ner direkt. Sista markeringen var inne i ett halmförråd. En springa på ena sidan och upp en nivå och en perfekt markering på hög figurant. Härligt!

Pippi tränades i sin skallmarkering. Men hon hade svårt att koppla på skallet i miljö och sök. Var ju första gången hon först skulle söka upp och sedan skälla innan belöning. Hitta gjorde hon, men hände inget så var ju allt runtomkring väldigt intressant. Finns ju tex bajs i alla dess former… Så nu vet vi det, får fortsätta med direkt belöning och därefter får figgen sno leksaken och invänta skall. Så får vi förstås fila på själva skallmarkeringen separat. Sedan så har vi en stor bit till att träna när det blir barmark, system.

I övrigt har vi startat upp slalomträningen enligt 2 x 2 metoden. Vi filar just nu på 2 +2 portar, dag 3 i mina instruktioner. Jag har lagt upp filmer på facebook och sugarwindsgruppen.

Har införskaffat mig en filmkamera så nu ska det filmas!

Just ja höll på glömma! Nu när kull 2orna fyller 1 år så hoppas jag på en massa fina 1 årsbilder. Vore kul att få höra vikter också. Jag vägde Pippi i helgen och vågen stannade på 17,7 kg. Hon har minskat lite ( från 18,2) sedan hon slutade medvalpfodret skulle jag gissa. Men det käns bra att hon börjat landa nu och inte blir större:-)

Så till er som ska röntga HD/ED. Be veterinären räkna svanskotorna på NBT svansarna och fota av röntgenbilden eller be att få den. Väldigt intressant att kolla på tycker jag. Så får jag även påminna om 1 års vaccinationen!

4 thoughts on “Så var det vinter igen

  1. Duktiga Tiah:-) visst är det kul med miljösök, det är så intresant att se hur vittringen ligger/kommer ut och hur hundarna agerar. Ska bli spännande att se bilder på alla 1-åringarna, får se om vi får till någon själva, får kanske be om hjälp. Hoppas solen tittar fram!

  2. Roligt med lite uppdatering men lite snålt att du bara delar med dig av filmerna på facebook 🙁
    Tog faktiskt bilder i solen på Milo förra helgen men den ojämna marken ställde till det så vi får väl göra om och göra rätt. Vikt för ett par veckor sedan var iaf 19,4 kg.

  3. STORT GRATTIS till fina Pippi på 1-årsdagen från morfar Minos, syrran Lystra och mig, Ha en bra alla hjärtans dag oxå!

Comments are closed.