Rehabrapport

Efter ett samtal med Nemos veterinär så fick han metacam igen idag. Vi provar och ser om han blir dålig igen, annars så kör vi på.

Han har alla fall varit pigg idag och vi åkte till redog för träning i vanlig ordning. Gången var bättre, särskilt på hans högerben. Nu syntes bara hältan på vänsterfram, grad 1. Han är inte lika öm vid böj och sträck i lederna heller. Så idag blev det vattentrask i 10 minuter utan paus. Han rör sig helt ohalt i vattnet och tar jättefina steg. Så frid och fröjd i Nemos rehab. På fredag är det dags för ytterligare längre promenader, tror vi får gå hela 40 minuter med inblandad trav. Skönt att kunna ta alla hundar samtidigt igen och inte en massa extra kortisar.

Körde vittring med Pippi igår och träningen föll tillbaka då hon nosar på rätt pinne utan att reagera… inget luktsinne eller oförstående om vad som förväntas? Hon kan även plocka lite med ovittrade. Gick tillbaka och la godis bland pinnarna igen för att koppla på näsan och få bort plockhysterin. Det blev bättre igen. Fjärren gick däremot bättre, hon tänker bakåt i sitt från stå på mitt handtecken, jippi!

Idag stannade jag på klubben på väg mot redog för att köra 3 vittringar som gick helt ok. Märker en ovilja att lämna pinnen hela vägen till mig och hon har ju även en del tugg och vill spotta pinnen fort. Ska leta upp klickern och träna lite smådetaljer i att hålla fast och avlämning.

Gick även ett hårt spår då jag ändå stannade och handlade, hade härligt svettiga fötter så jag tog av mig och gick barfota på maxiparkeringen, hihi. Lämnade några godisbitar på ställen som inte avslöjade dem. Spåret gick väl vingligt och upp och ner med näsan.

Gårdagen bjöd även på tre kortare vallpass. fösning, cirkelträning och trång fålla. Även en del hårt slit med att fålla in fåren blev det. Kändes bra med träningen och vi är på väg åt rätt håll sakta men säkert.

Inatt ska jag läsa i sökboken och försöka komma upp med en plan att starta upp Pippi i söket med.