Rasspecialen 2013

I går var det rasspecialen i Eskilstuna med tillhörande rasmästerskap i rallylydnad och officiell lydnad. Passade på att samla ihop ett gäng sockervindar, för en dags trevligt umgänge med massa aussies på plats.

4 från sista kullen fick delta i valpklass och även uppfödarklass. Tijah debuterade som veteran och Pippi ställdes i öppenklass, mest bara för att passa på när de har päls vilket de inte brukar ha den här årstiden. Hehe kan ju ärligt erkänna att domaren kallade dem för nakenaussies och trodde de var urfällda… men faktum är att de är fullpälsade… hm Ja Pippi började fälla för en ca vecka sedan och jag har inte vågat röra vid henne, ännu mindre bada henne innan utställningen, ett sjöbad i måndags fick vara nog.

10 valpar deltog Zion gick som vinnare ur 6-9 månaders klassen och Hobbe som jag lånat blev 5a. Domaren tyckte han var för tunn och tillade att han tyckte inte att det gjorde något om valpar hade lite hull. Men mest tittade domaren på rörelserna, han ville se långa steg.

Jamie blev 2 med HP och Stella 3a av 3 tikar i klassen.

Zion fortsatte och vann även emot tiken 6-9 månader och därefter även mot BIR 4-6 mån valpen. WOW, det trodde jag inte kan jag säga, syskonen är ju nu ganska gängliga och vuxit ur gulliga valpstadiet.

Ett stort prisbord till vinnaren Sugarwind’s Rossignol

Vi deltog även i uppfödarklassen och gruppen belönades med HP och BIS

“Syskongrupp som visar utm rasdetaljer. Valpar i utveckling mkt bra könsprägel, trevligt temperament, pälsar av god kvalité i kommande. Gruppen värd Hp, Lycka till!!”

Direkt efter valparna så sprang jag ner och deltog i rallylydnadens fortsättningsklass med Tijah och Pippi. Gick skapligt och jag tror att jag lyckades sätta banan alla fall. Inga fel från min sida, vilket är bra. Båda hundarna doppade rumpan i helt om vänstersvängen och missade där (tror jag) 10p. Tijah vindade efter färskfodret i 8ans frestelse och Pippi kollade efter leksaken och snubblade på konen. 85 till Pippi och 83 till Tijah. (om jag minns rätt) Så gk rundor blev det.

Missade tyvärr hanarna. 18 tikar junior, unghund och bruksklass, många med exellent men ingen med ck (!) Ja många fina tikar var det! 8 st i öppenklassen. Där sprang Pippi till sig en 2a placering och 2 ck delades ut!!

2 ch tikar och sedan 3 veteraner där Tijah placerades 2a med exellent, ja domaren hade velat ge HP också (finns ju inte kvar längre) och delade bara ut ck till vinnaren.

Så var det bästa tikklass, 2 från öppenklassen, 2 ch tikar och en veterantik. Det slutade med att “nakentiken” Pippi stod som 3a! Hoppsan vad den lilla röda faran kan, dessutom fick vi certet då de andra två var fullcertade!!

Lilla Pippi som stod som BIS valp för 3 år sedan återkommer som vuxen och visar att hon fortfarande är en snygg tjej!!

Priset till bästa vallningsmeriterade aussie gick även det till Pippi som slog sin mamma Tijah;-)

Glad att domaren faktiskt inte dömde hundarna efter håren och även en urfälld BRUKSMERITERAD aussiehane blev BIM, grattis till Lisas Fokus.

En strålade dag som det alltid är på rasspecialen, alla fall när jag varit där. Första gången med en juniortijah för 7 år sedan. Minns det var lika varmt då.

Tack alla snälla valpköpare som kom och förgyllde dagen, både deltagande och hejjande:-D Ni är BÄST!

Grattis också till Helylles Snusmumrik, pappa till kull 3, han genomföre extriörbeskrivningen och blev godkänd och kan då titulera sig KORAD. Så nu har även kull 3 två KORADE föräldrar:-)

 

 

2 thoughts on “Rasspecialen 2013

  1. Vilken storslamsdag! Toppen med hundar som rör sig som de ska och dessutom inte är klumpedunsar med överdrifter. Grattis och var stolt Sanna!

Comments are closed.