PUH!!

Ja det kan man lugnt säga efter denna vecka!

Allt på en gång och som tur var så fick jag semester de två nätterna jag skulle ha jobbat i veckan.

Vild träning inför sök, lydnad och vallprov. Arrangera ett MH och även få en MH-bana gk och besiktad. Para en hund på 5 timmars enkel resväg, avliva en annan…

Thing började ju löpa 1,5 månad för tidigt bara för att röra till allt. Så en stunds funderingar och insikten av att nästa löp inte kommer fungera för mig så gjorde vi slag i saken och åkte ner till Småland och Ralf på onsdagen. Ralf tog emot oss med stor glädje och visade sin fina sociala sida. Thing föll även hon pladask och inom ett par minuter så satt de ihop.

Ralf används på gården som vallhund och håller parallellt på att tränas för att bli godkänd vallhund. Förhoppningsvis kommer han hinna delta på ett prov innan årets slut. Han har ju provat en gång men då fått för låg poäng i hämtdelen. I övrigt så har han de delar jag söker. Han är en trygg social hund med massor av fart och en livsnjutare. Lyhörd och samarbetsvillig. Han har även gjort ett fint MH.

På fredagen byggde vi upp MH-banan och fick den besiktad inför lördagens kull MH.

7 st, alla de svenskboende kullsyskonen kom. Lilla Svea bor ju i Finland och hennes ägare valde Florida istället, konstigt nog..

Så underbart att få alla samlade och MH ade på en gång, samma dag, på samma bana med samma beskrivare och testledare och figuranter. De små var ju bara 14 månader gamla och jag misstänkte att de skulle vara ganska fega och omogna än i sina reaktioner. Men hund efter hund visade en tydlig trend. Orädsla och enorm nyfikenhet!! De flesta var ju raka vägen fram till både spöken och overall och jag tror alla gick raka vägen fram till skramlet. Dessutom skottfasta. En 2a och resten 1or. Finns en hanteringsosäkerhet hos några, de blir undergivna och vill helst inte bli undersökta. Men de är ju socialt nyfikna, de tar kontakt och även med avståndslek, dit förövrigt även alla gick ut och lekte och spökena. Så människan är inte problemt utan bara själva hanteringsdelen, vilket är något att väga in i en ev. fortsatt avel på denna kullen. Ja de var så orädda eller kanske nyfikna för spöken så att 2 av dem gick fram innan de hann vända sig, har aldrig sett de förut.

Fick såå mycket berömm av beskrivaren Gunnel Ferm och även övriga i teamet för denna valpkull!! Det känns bra att jag lyckats se vilken passade match Mumrik var för Tijah.

Kullens resultat finns på hemsidan på kull 3 sidan.

Så idag blev det uppstigning kl 4 för att hinna till Stöde och deras VP. 10 st var anmälda till dagens vp men efter som de flesta var anmälda även dagen innan och blivit godkända då så var det ett stort bortfall. Vi var 4 som skulle köra. 2 aussies och 2 bc. En trevlig domare (igen) vet inte varför jag blir så överraskad varje gång?

Domaren berättade att de bästa var att skicka på vänster hämt men höger hadeju också funkat. Men draget var till vänster och hållhund och person satt till höger och det fanns bättre utrymme åt vänster. Så ja jag skickade vänster, det dåliga hållet som vi ju knappt lagt mer energi på. Det gick INTE bra, hon ville skära linjen och jag fick stoppa två gånger innan hon väl tog fart och började runda fåren, men jag valde att stoppa igen och få henne ännu längre ut, hon kan ju…

Upptag gick bra och de drog direkt åt draghållet vänster. Men denna gången hade de mera spring i benen och blev lättare uppstyrda på linjen mot mig. Ligg det hade inte Tijah tid med förrän hon var nästan framme. Fösningen gick inte bra denna gången heller. De hade drag och hunden behövde hålla vänster, precis som sist. Vårat dåliga, men hon jobbade lite bättre förutom att hon gick höger två gånger då ja sa vänster och förstöde den där fina linjen. Japp sedan blev det drivning och in och utfållning utan problem och neddrag. Domaren berömde drivningen och sa att hunden växte en meter när den började. Japp det är hennes grej.

VI BLEV GODKÄNDA!!! Underbart underbart!!!! 68p. Känns så skönt att få en officiell merit som talar om att vi även slitit i fårhagen.

8 thoughts on “PUH!!

  1. Ja puuh vilken vecka du haft! Skönt att ni levererar så bra under press;) Grattis till bästa Tijah och till dig!! Det var superkul att se alla fina kull3or på MH igår. Ja vad ska man säga… Lilla bästa svart vad jag är glad att jag bestämde mig för att hon skulle få flytta till mig! Hon överraskade mig på några delar men på det stora hela kände jag igen min glada, nyfikna tjej. Tack för att Jamma fick komma och bo hos Vegas och mig!! Så som vi älskar henne!!

  2. Grattis till en fantastisk vecka med härliga resultat i vallhagen och på MH banan! Och vad spännande det ska bli att följa den nya kullen :)!

  3. Grattis!!
    Jag är imponerad av ditt slit i med- och motgång!
    Det var väldigt kul att se “våra ungar” 😉

Comments are closed.