Pippis lydnadsdebut!

Var en stor kvällstävling Bro-Håbo hade. 2 grupper med 18 starter var i kl 1, liknade i kl 2. Vi hade samling 20.00 vilket var väldigt skönt med tanke på hur varmt det var! När vi lämnade Enköping pendlade tempen mellan 28-31 grader kl 18 på kvällen. Ja svettigt, men underbart med tropiskt klimat:-)

På plats fanns många bekanta och de gjorde även fina resultat. Blev nervösare och nervösare över våran debut. Pippis platsliggning har ju inte funkat särsklit bra förr än senaste tiden, men ja hade ju ändå inte testad den i någon tävlingslik situation eller i större grupper.

Vi fick lägga hundarna i 3 grupper och vi var i första gruppen, nr 5. Till min fasa såg jag även att vi skulle lägga hundarna med rumpan mot publiken och lydnadsklass 2 ringen. Ja det var band runt klasserna och mycket publik som tom satt i stolar precis utanför, så lite agilitykänsla på denna tävling. Vi brukar ju jämföra med hur trist det kan vara på lydnad och brukstävling om man är van med publiksporten och betydligt mera avslappnande agilityvärlden. Pippi skötte sig och låg lugnt och tryggt utan att vara bekymrad över att något hände där bakom dem. Hunden brevid sprang till sin matte, men det kändes bara som Pippi bara slappnade av mera av att det faktiskt hände nått.

Men nervös var jag, tycker inte alls om och inte ha mig själv nder kontroll och blir så arg på mig själv när jag står och skakar i knäna… fy. Förstör ju bara allt! Linförigheten blev en v-sväng som Pippi inte var med på, den första, krockade lite och fick neddrag på tränger i v-sväng, även något sent sitt, kan vara första halten. Men betyg 9. Läggandet inte så bra som det kan vara men 10:a, Inkall, måste säga att ingången ser ju riktigt fin ut, hon vänder verkligen precis vid benet. Ställadet, ja bra, reagerar snabbt och rör sig inte efter landningen. Men apporten var vårt sämsta. Visste vi skulle få neddrag på det då hon brukar byta position, backar och flyttar fram igen. Men nu la hon sig på kommando apport. Visste inte hur jag skulle göra men jag gav henne apporten i liggande och hon håller den allafall. 6:a

Hoppet var ju inga problem, sättande något snett, men marginalt… 9,5 och helhet 9. Totalt blev det 190p! Hade nog inte vågat hoppas på så höga poäng då vi som sagt inte tränat på tävlingssituation och blivit kommendarade så mycket. Men Pippi är verkligen en trevlig hund att jobba med. Koncentrerad på mig både under och mellan moment kändes trygg i det vi gjorde.

Snälla Blomman har filmat oss och det var verkligen kul att få se sig själv! Vi slutade även högst upp på pallen av alla 17 starter. Riktigt nice!!! Hade en fin fanclub på plats som jag hoppas att jag underhållde med våran prestation:-) Tack för stödet och applåder!!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=RXzvbpnfI5A]

14 thoughts on “Pippis lydnadsdebut!

Comments are closed.