Pennys dag

I lördags tog jag med bara Penny på en heldag med sökträning. Maja hade samlat ihop ett gäng glada aussiefolk för att bruksa en dag.

Vi började i skogen med en sökruta. Penny fick se två figgar gå ut i skogen och sedan körde vi en hel del skick, det blev inte rakt alla gånger, såg att hon sprang till tidigare lega nån gång. Men hon sökte på och blev glad att hitta. Mot slutet när jag ställt upp henne för ett skick hördes det prassel i skogen och boff, boff läskigt blev det. Gick med lite grann undertiden som hon stuttsade omkring med ragg och boffade. Man får ha lite tålamod med dessa unghundar…

Efter lite lunchpaus åkte vi vidare till Majas föräldrars grisgård. Där finns massor av tomma grishus. Har ju varit där många gånger förr, men inte Penny. Vi la upp det med två figgar och en som placerade ut figgarna. Det var spännande att se hur Penny skulle reagera på miljön. Hundarna älskar verkligen miljösöket och så gjorde även Penny, hon fick en figge i varje rum, både i ljus och mörker, uppe på stegar och under golv. Två pass körde vi.

Här hittar hon Malin under golvet!