Pass på!

Ha tagit upp bevakningsträningen igen och än så länge har jag bara kört med Tijah. Märktes att det var länge sedan, ja det är ju 6 år sedan hon certades och efter det har det inte varit så mycket träning på ljudmarkeringar under patrullering. Vind/spår och spårupptag har ju blivit mera underhållet då de ingår i andra bruksgrenar. Tanken var att även Pippi ska få prova på.

Pippi har fått träna sök. Förra helgen körde vi vårat 3dje pass och det blev systemträning med 2 figgar ute på var sida som belönade med godis och flyttade fram vart efter. Pippi gick som en kanonkula och jag höll andan och blundade då terrängen var ganska hemsk, men det gick ju så jag antar att hon ändå är aningens smidig och hinner tänka efter vart man ska sätta tassarna. Passet gick bra och de två sista markeringarna så fick de sluta belöna och vara passiva. Jag ville se om hon fått bråttom att lämna för att få springa till nästa. Inte så bra med tanke på framtida skallmarkeringar. Men första la hon sig bara ner och på andra la hon sig och gav ett skall. Så tummen upp för det passet!

I söndags blev det figgar utplacerade vart eftersom så det blir lite variation. Figgarna fick belöna med kamp och godis. Första missa hon trots att hon borde fått vind. Vet inte om hon var väl ivrig i början kanske. En del krokiga utgångar och en del startskall blev resultatet men överlag hel ok träning.

Vi har vallat en del också. Försöker få till bra fösträning och det går väl både och kan man säga. Har fått se både Jamie och Stella (kull4) nu ett par gånger i hagen och de ser verkligen superfina ut båda två. Ska bli så spännande att se utvecklingen på dem!

Ja, så har Tijah blivit farmor till 7 valpar på Stjernborgens! DET kommer också bli spännande!!