Ögon öppnas

Ja ännu är det bara en som öppnat båda ögonen mera ordentligt, de övriga gänget verkar inte ha lika bråttom med detta.

Nu börjar de hända mer och mer, de sätter sig upp, ser hur de försöker vinda in lukter, de slickar och undersöker. Idag har de även busats en del. Den svarta tiken blev hel busig av mitt hår. Ja än så länge är det just hon och en av blue merlehanarna som är mest nyfikna. Svarta tiken har nog varit lite extra pigg och på G från start. Så spännade nu när de äntligen ska slå upp sina blå och få upptäcka världen.

Själv så hinner jag faktiskt med en del bra hundträning. Igår åkte jag/Pippi, Maja/Link och Linda/Edit till Shania Longyard för privatlektion. Tanken kommer vara att få regelbunden catching i vallträningen med målet VP. Vi har allafall fått våran läxa som ska tränas och sedan visas upp vid nästa tillfälle om 2-3 veckor när vi känner oss klara. Jag hoppas och tror mycket på denna formen av vallninghjälp. Så skönt att veta precis vad man ska träna och få små bitar varje gång steg för steg. Så är det ju även bra med någon instruktör som man kan träffa regelbundet och inte bara en gång om året. Annars så står man snart där och undrar vad man gör nu då??

Idag hann vi träna på vår läxa. Kort pass som det vara. Nemo fick även han jobba då han fick hjälpa till att flytta en större flock tackor till ny hage. En 2 km promenad kanske. Var tydligen väldigt spännade för han var riktigt het.

Nu i kväll tog Pippi och jag en tur till klubben för lite lydnadsträning. En fin kväll!

6 thoughts on “Ögon öppnas

  1. Alltså det är något särskilt med den där svarta valpen…. Jag är kär! Tur att det inte är en hane, då skulle den vara paxad för länge sedan=)

  2. Take another little piece of my heart……♫ ♫ Valpsjukan är ett faktum!
    Kul med strukturerad handledd träning .
    När skulle Pippi göra MH?

  3. Malin, kan vi inte ha henne ihop! Flytta hem till mej så delar vi på tävlingsgrenarna. Jag tar Agility och vallning så får du spår och lydnad. DEAL?!
    Sanna får ha henne när hon löper.

  4. oj vad gosiga dom små är! Kul att ni har hittat en bra instruktör inom vallningen, jag ser fram emot att se er ta ett VP senare, sjukt bra!

Comments are closed.