Ny sida

Har tyckt att något saknats här på hemsidan och det var samlad statistik över min uppfödning. Finns ju nu mer hela 3 kullar att hålla rätt på så lite blir det ju;-)

Sidan är döpt till fakta då rubriken är kort och säger en hel del. Meningen är att allt ska finnas där. Man kan enkelt se vad sockervindarna gör och hur högt de nått i klasserna i olika grenar. Jag ville även ha sammanställd MH statistik då jag gillat den jag sett hos schäferklubben där man kan se alla kennlars MH statistik, dessutom är den färgmarkerard beroende på om den är åt rätt eller fel håll. Jag har med rasens medelvärde och har även letat rätt på rasens idealprofil, mycket spännade att jämföra och ta till sig var man kanske ska lägga lite extra tankar till framtida planerade kullar.

Tycker i stort att sockervindarna är bra, på väg från rasens medel mot idealet på en del ställen och någonstans fattas det lite, men väldigt svårt att hitta lämpliga avelshundar när hela rasen saknar samma sak. En del saker kanske är lättare att leva med än andra. Beroende på ändamålet. Mycket att fundera över.

Finns även hälsostatistik och ännu inget att rapportera om annat än kull 2 och deras dåliga ledstatistik. Tycker att min tik har en väldigt fin statistik omkring sig i flera led och vågade använda en HD B hane med mera okända hundar omkring sig, men se där det passade tydligen inte alls, eller ja många blev det och hade vi nöjt oss med röntgen av första hälften av kullen så hade ju kullen varit fri, så konstigt det kan bli… och ED felen vart kommer de ifrån?? Ingen av föräldrarna har givit något ED tidigare.  Gissa om att jag blir förbannad över att se att uppfödare avlar på ED fel? Hur tänker de då?? När jag lider av dåligt samvete och har ändå hur jag än vrider och vänder på det hela inte kunnat gissa mig till hur det skulle kunna bli. Hur kan de sova gott om natten när de senare visar sig att deras avkomma lider av hältor och måste genomgå operationer som dessutom är väldigt dyra, kan gott de uppfödarna stå för tycker jag. Kan inte annat än att hoppas att de kommer klara sig fint trots att skk dömt deras leder, för enligt rapporter så är det ingen som än så länge påverkats. Hur som helst så är det ett gäng riktigt trevliga hundar och deras ägare är mycket nöjda och glada över dem, tur det. Trots denna kullens bakslag så finns där mycket gott, har ju en goding här hemma själv som förgyller dagen.

Kull 2 föddes och sedan var inget längre sig likt, haha

En vecka kvar till jul och vi har tagit det väldigt lugnt. Tjejerna har löpt klart och nu ska jag snart planera en del för nästa år. Nya mål!

 

 

 

13 thoughts on “Ny sida

 1. Naw!! Underbar bild på mammahunden i valplådan <3 Den liggstilen har åtminstonde en av sönerna ärvt 😉
  Rackarns otur på ED /HD resultaten….Meeeen…..lynnet är det minsann inget fel på ! Glada och sociala hela bunten. OCH träningsvilliga!
  Jag är glad över att vara en medlem i Sockersekten 😉

 2. Otroligt bra och faktaspäckad ny sida, en sån som man önskar att alla uppfödare hade :)! Fram för mer öppenhet och ärlighet!

 3. Kul med faktasidan. Lättöverskådlig statistik över Sugarwind’s uppfödning! 🙂

  Jag håller med Camilla, glad över att få äran att ha en sockervind! De är underbara hundar, hela bunten!

 4. Jag kan inte vara mer än lycklig över min fantastiska, älskade sockervind! <3
  Fakta sidan är verkligen grym och vilken tur vi har i sockergänget med en ärlig och underbar uppfödare som du!
  Cash hälsar att han gärna vill finnas med bland dom som har tagit pris i klass 1 och skickar en massa blöta julpussar till er alla! ..(hm, han är dock osäker om han vågar skicka en till syrran..)

 5. verkligen super!! hoppas fler uppfödare följer ditt exempel… När du skrev siffrorna för din ideal aussie så blev jag så sugen på att jämföra med Rusa, så jag har gjort det på min blogg 😉 Måste säga att ditt ideal ligger läskigt nära mitt, så nästa aussie kanske måste komma från din kennel 😉

  1. Hej Åsah! Idealet är inget jag kommit på, det är vår rasklubb som röstade igenom denna profil en gång i tiden. Har bara grävt fram den och visst är det spännade att jämföra! Dock håller jag med om att rasklubbens ideal också är väldigt nära mitt.

   1. ps. hur kommer det sig att man ville ha så lågt på intresset efter “ljudkänslighetstestet”? Jag känner att det är rätt bra med en hund som vill gå fram och kolla läget?… kanske inte har förstått riktigt hur det är..

 6. Gillar verkligen din nya sida!Nåt andra borde ta efter,kunde kanske använda ditt upplägg som mall?:)

 7. Riktigt bra med en så tydlig och ärlig sida. Extra bra är att du fått fatt i ideal siffrorna på önskvärda reaktioner på MH, de har jag länge velat se 🙂

  Sedan tål det väl att sägas att jag är så himla nöjd med min superhärliga lilla sockervind. Han är grym!

Comments are closed.