Nu hoppas vi på valpar!

Gin lilla Gin, tjejen med trimmad motor gånger 2. Hon lägger ner sitt allt i vad man än presenterar. Tokig i sina leksaker och förstås även om det bjuds på något gott! Ja hon är ju aussie 🙂

Senaste tiden har vi kört sök, var anmälda till lägre men hon hängde på resten av flocken och började löpa istället. Det var ju inte helt oväntat att det skulle bli så. Kanske lika så bra så vi hinner få till allt lite mera ordentligt, än när man snabbar på för att hinna med säsongens sista tävlingar. Får vi till alla delar så är det ju bra till att tuta och köra genom klasserna. Dagens träning började med att hon tyvärr sprang rakt in i en taggtråd… hon skrek och kom haltande, men som tur var verkar det bara blivit en reva. Hon var ute aningens för djupt och sprang förstås med hög fart.. Men söksugen som hon var kunde vi fortsätta utan problem, hon sprang förstås fortfarande fort och aningens djupt men hittade alla figgar utan vidare bekymmer.

I veckan har vi också kört spårupptag. Förutom att jag lyckats snurra linan runt mitt ben så det blev tvärnit så var de supersnygga. Sedan gick hon som en dammsugare, eller gick och gick.. Hon verkar ha saknat spårandet. Hon fullständigt sög upp marken efter spåret 😀

Penny gick också ett fint spår i skogen, även hon är en duktig spårhund!

Just nu har vi en Gin son här hos oss, Jem. En långbent kille som nu är 9 månader gammal. Han är en riktigt trevlig kille. Glad och trevlig mot hundar och folk. Han visar en ungdomlig entusiasm och envishet med mycket vilja. Vi har vallat lite tillsammans och det älskar han vilket är tur då han ska fungera som vallhund på hans gård med nötdjur i framtiden.

Nu har det gått 2 veckor sedan jag och Gin var och hälsade på Spiro, KORAD Black zone’s Comanche Warrior. Valparna väntas till början av december. För mig är det en utmärkt tid att ha valpar under vintern, både för jobbet och för hundintresset som ju ligger i vila denna period. Det är ju också en utmärkt tid för en valp att växa upp under vår och sommartid med all miljöträning som blir då man är ute mycket mera.

Spiro och Gin känns som en riktigt fin kombination, de känns som två liknade individer. De är full rulle när det gäller, de är socialt kompetenta och okomplicerade i samhället. Verkligen hundar som älskar att jobba och ger allt!

ginspiro1 ginspiro4

Läs mer på valpsidan!