Nemo rehab gång 1

17 juli var första besöket på REDOG med Nemo och starten på rehab. 12 dagar efter artroskopin. Nu gjorde de ju inget i leden så han har ju inte någon läkning i leden förutom såret efter op men hemgångsråden vi följer är rehab vid osteokondros bogled.

Vi har nu tagit 10 minuters koppelpromenader i långsam takt. Han ska inte använda bogleden är det tänkt, ännu. Men i morgon 14 dagar efter op så är det dags att börja träningen på riktigt. Nemo ska börja vattentraska med vatten upp över bogleden för att avlasta vikten och samtidigt röra leden ordentligt. Vattentrasken kunde vi köra varannan dag och jag ska försöka att köra 2 gånger hemma/ute. Gäller bara att hitta bra långgrunda ställen där vi kan gå… blir väl till att smyga ner på någon badstrand när ingen annan är där, för det vore synd att inte utnyttja vattnet ute nu när det faktiskt går. I övrigt har vi tid i treadmillen 1 gång i veckan i 10 veckor.

Han fick även benviktsmanschetter då han går dåligt bak med. Just nu har vi dem på bakbenen utan vikt på alla promenader. Bara för att få ett lite bättre steg. Han ska även stretcha bakbenen varje dag. Massage och böja/sträcka frambenen varje dag.

Om jag minns rätt hade han 5 grader varmare bogled på vänster sida än på höger. Han stod även på 4 legscheck vilket gav ett bra resultat, mest vikt på bakbenen och minst på vänster fram, men han belastade mer än vad vi trodde han skulle göra. Ska bli spännande att se om det förändras med träningen. I övrigt hade han förvånadsvärt bra rörlighet i bogleden. Han fick laserbehandling över bogen och även höfterna denna gången.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=RS_0HFrUUVs&feature=share&list=UUD8ockx6Ob4D4-6L9SEJBKg]