Nästan där

Ikväll gjorde Pippi pch debut i lydnadsklass 2.  knappt en vecka efter klass 1 debuten. Så många saker var väldigt nytt för henne. Dold platsliggning och inkallning med ställande tex något vi aldrig gjort för en vecka sedan.

Var väl mest nervös för platsen som ändå kännts väldigt trygg. Fick tillfälle att lägga med några fler hundar på klubben men det är väl kanske inte riktigt samma sak att komma på bortaplats och i tävlingsanda. Efter halva tiden satte hon sig, men det fina var ju att hon satt kvar och fick en 5:a. Har kanske inte så långt kvar i träningen om hon ändå kände sig trygg nog att sitta kvar. Men jag kan tänka mig att hon nog funderade på om matte åkte hem utan henne…

Fritt följ: 9 ett snett sitt

Läggade: 0 Blev ett fint hopp stå istället… surt då detta är något hon kan…

Inkallning med stå: 8 Blev till att snabbt lägga in ett dk.

Rutan: 10

Apport: 9, ingen kommentar men det kan vara kampmorret i gripandet:-)

Hopp: 10

Fjärr: 9,5 sitter inte helt i andra sitt

Helhet: 9

Så 159p blev det. Surt när det ska gå snett i något hon kan, men så är det. Känslan däremot var uppe i de där 190p som en full platsliggning och en 10 på läggandet hade givit. Hon gick ju hur bra som helst. Taggad på alla moment och domaren påpekade att hon verkar väldigt beroende av sin leksak när ni tränar. Syntes att hon trodde den skulle komma på flera moment. Stackarn är ju bara lurad att klara klass 2 momenten med hjälp av lekinlärning och längre har vi ju inte kommit. Har aldrig gjort hela klass 2 hoppet tex. Men hon kände ju igen situationen från klass 1 och kunde hoppa tillbaka.

Även Pia och Vasco debuterade i klass 1 på denna tävling, tyvärr med samma syndrom och missa läggadet, ett 2:a pris fick de ihop till. Men vi får grattulera till både hund och matte Pias lydnadsdebut:-)

Får väl försöka hitta någon klass 2 att anmäla till nu så vi hinner lära in inkallnigen och har en trygg platsliggning till dess.

7 thoughts on “Nästan där

  1. jättefina poäng. med en stabil plats så har ni det som i en liten ask!! Ja du hoppstå blir ju lite av det bästa hunden vet!!

  2. Toppen poäng jue! Men åh va surt att snubbla på målsnöret. Men nästa gång tar ni det =)
    Ingen jakt på LP 1 alltså 8)

  3. Men så nära. Grattis till fina poäng i övrigt!!. Starkt gjort att kunna lära in en del av momenten på så kort tid.
    Hörde av Tina att det såg väldigt fint ut 🙂

Comments are closed.