Sugarwind’s Black Diamond – Jamie

Född: 2012.12.17
Höjd: 50 cm
Vikt: 17 kg
Färg: Svart och vit
Ögonfärg: Bruna
Svans: Lång
Bett: Fulltandat saxbett
Ögon: Ua (valp)
HD: A
ED: 
Ua
DNA: HSF4 clear
MDR1 +/+ (clear)
DM 
(Degenerative Myelopathy): N/N (clear)
prcd-PRA: clear
CEA: carrier
CMR: clear
KORAD: Very good mentaltest 512p och godkänd exteriör

Agility
: AgDH1 – AgD1
Bruks: Uppflyttad till elitklass rapport – Uppflyttad till högre skydd 
Lydnad: 1:a pris kl 2
Utställning: Good ökl
Vallning (SVAK): Godkänt vallhundsprov får och nöt
Vallning (ASCA): WTCH – ATD-Ms – 1 leg PATDsc

Stamtavla

Mentalbeskrivning

Jamie spellista – YouTube

Om Jamie

Jamie är en mycket välbalanserad och trygg tik. Socialt säker, orädd och nyfiken, hon är självsäker och vill klara av allt på egen hand och i konkurrens vill hon aldrig ligga efter. Hon besitter en enorm kamplus och det är väl egentligen bara där jag sett henne riktigt högt upp i aktivitetsnivå, annars är hon mer av en tänkande hund och det märks tydligast i vallningen. Hon stressar aldrig upp sig eller visar någon frustration och det kan ju ha sina för och nackdelar i träningen. Hon har vaktegenskaper i form av uppmärksammande/varnande morr/skall när hon ser något på håll, men är alltid välkomnande när hon får hälsa. I vallningen visar hon mycket fina egenskaper, hon visade tidigt stort intresse för att vilja kontrollera fårflocken. Hon ville stoppa och hålla och det vill hon även idag. I september 2016, 4 veckor in i sin första dräktighet gick hon upp på vallhundsprov och blev godkänd! Därmed tredje generationen i nedstigande tikled med den titeln. Sommaren 2018 gick hon även upp på vallhundsprov på nöt och blev godkänd!

Jamie har startats i ASCA vallning och har gått strålande, 2018 tog hon sin WTCH titel i Tyskland. Hon startade även post advance sheep med ett leg.

Jamie tränas och tävlas främst i vallning, rapport, skydd, lydnad och agility. Våren -17 startade hon som den andra aussien någonsin i Sverige i lägreklass i svenskskyddet med uppflyttning och klassvinst.

2,5 år gammal gjorde hon mentaltestet med fina 512p.

Jamie är mamma till kull 7.