Sugarwind’s A Wild Thing – Thing

Född: 2008.09.13
Vikt: 17 kg
Höjd: 50 cm
Färg: Svart, vit och tan (rödbärare)
Ögonfärg: Bruna
Svans: Lång
Ögon: UA valp – UA 2012
HD: A
ED:
UA
DNA: CEA/CH- Normal via föräldrarna. Heridtary Cataract fri (HSF4 clear)
MDR1 +/+ (clear)
Bett: Fulltandad/Saxbett.
KORAD:
447p och godkänd exteriör

Bruks: Godkänd högre spår
Lydnad:
1:a pris klass 3
Tjänstehund: TJH (FM)
Utställning: 
3 st HP och BIM valp placeringar. Officiellt Exellent
Vallning (SVAK): Godkänt vallhundsprov
Vallning (ASCA):  OTDs – STDd – 1 leg OTDd

Stamtavla

Mentalbeskrivning

Om Thing

Thing är väldigt social och framåt. Hon är glad och fungerar bra ihop med alla hon träffar, hundar som människor. Hon är lätt att ha och göra med, vilket gör att hon får följa med överallt. Tycker om att ligga i soffan och bli ompysslad. En fartfylld tjej med mycket spring i benen. Samarbetsvillig med stor lek och kamplust men lite sämre gripanden.

Genuint är Thing arbetsglad när det gäller allt. Hon orkar och vill jobba i timmar och återhämtar sig snabbt.

Mycket tid har gått åt till bevakningsträning och då framför allt spår. Föremålsintresset är stort och hon får högre intensitet och uthållighet ju mer vi tränar. Augusti 2011 klarade hon av tjänstehundsprovet och blev bevakningshund, efter mycket fin kritik från hennes jobb på såväl patrullstig, mörkerbevakning och bastjänsten.
Thing är tävlad och godkänd i högre klass spår.

Thing fick träffa får första gången när hon var ca 1 år gammal och intresset fanns där direkt. Därefter har hon vallat lite till och från och hon utvecklas snabbt. Samarbetsförmågan finns där även i vallningen och med en hund som vill göra rätt är det lätt att utvecklas. Egna får har införskaffats och därmed även mera träning från sommaren 2011. År 2012 debuterade Mikaela och Thing på ASCA valltävlingar De hann med 4 starter på får och 3 på anka och lyckades kvalificiera sig i samtliga med topplaceringar! Där med titlarna OTDs och STDd och ett leg i open på anka. Nöt har de ännu aldrig provat att valla på. Hösten 2012 gick Thing upp på vallhundsprov och blev godkänd vallhund!!

Sugarwind’s kull 4.