Sugarwind’s A Great Warrior – Link

Reg: SKK/FCI/ASCA
Född
: 2008.09.13
Höjd: 53.5 cm
Vikt: 21 kg
Färg: Blue merle, vit och tan. Rödbärare
Ögonfärg: Blå
Svans: Lång
Ögon: UA valp – UA 2016
HD: B
ED: UA
DNA CEA/CH– Normal, från föräldrarna
Heridtary Cataract (HC): N/N (HSF4 fri) Normal
MDR1-defect: N/N (+/+) Normal
KORAD: 458p och godkänd exteriör

Agility: Agilityklass 2. Hoppklass 3. AGIFs pris som årets nybörjare 2010.
Bruks: Uppflyttad till elitklass sök. Uppfl till högre spår
Lydnad: LP1 (200 poäng!) LP2 LP3 SE LCH – Talangtruppen 2014
Nosework: Diplom TSM NW1 – Diplom TEM NW1 inomhus
Tjänstehund: Godkänt delprov 1 Räddning
Utställning: 2 st. Valp BIR och BIG-2a placeringar. 1:a HP juniorklass på rassspecialen -09. Exellent CK Reserv Cert
Vallning (SVAK): Godkänt vallhundsprov får och nöt – 2:a pris IK 1
Vallning (ASCA): WTCH – PATDs – 1 leg PATDc

Stamtavla

Mentalbeskrivning

Links spellista – YouTube

Om Link

Link har alltid varit social och vänligt mot de människor han mött. Han är välbalanserad och har inte lätt till skall eller stress. Enkel att ta med överallt. Något vakt finns, dock helt utan misstänksamheter mot människor, mera av den varnande och uppmärksammande sorten. Andra hundar nonchalerar han in i det längsta och “flyr hellre än illa fäktar”.Link har en stor portion leklust och kamp som finns fint dokumenterat i både MH och MT. Link debuterade tidigt i lydnaden och älskar att jobba för att göra allt rätt. Han satte full pott med 200p i lydnads kl 1 och blev fort lydnadschampion. Han har även blivit uttagen till talanggruppen 2014. Han är mjuk, följsam, lättlärd och vill alltid vara sin förare till lags och jobbar bra under press. Fysiskt är han kvick och explosiv, viktiga egenskaper för en lydnadshund! Link har tävlat appellspår och blivit uppflyttad men efter det har söket fått mest tid. Han klarade inträdesprovet för räddningshundar redan som 10 månader och därefter även del prov 1 sedan hoppade de av med flaggan i topp pga tidsbrist. Våren -12 deburerade han i lägresök med 9,5 i söket och vann tävlingen med uppflyttningspoäng. Även i söket jobbar han för att vara sin förare till lags, enkel att styra och massor av driv och fart ut i skicken. Han är inte typen som blir ledsen över att gå flera tomskick efter varandra, han älskar att få springa! Han debuterade i elitklassen hösten -15. Link är även uppflyttad till högreklass spår.

Links karriär som vallhund började januari 2010, straxt över året. Tävlingsmål sattes snart upp och han blev den tredje hanhunden i rasen att klara vallhundsprovet! Han har även rasens högsta poäng med sitt IK1 resultat på 74p. Inom ASCA tog han championtiteln WTCH 2014 i Finland!! Samma år blev han även godkänd på VP nöt! Så man kan nog kalla Link den högst vallningsmeriterade aussien i Sverige. Nu ligger tankarna på start i NN1.

Link har även en karriär som agilityhund, hoppklass 3 och två pinnar i agilityklass 2. Han har fokus, snabbhet, vighet, är lättstyrd och som i lydnaden så vill han alltid vara till lags och göra sitt bästa. Dock fick han lägga den karriären på hyllan då han vintern 2013 fick en skada.

Link är av typen som mognar långsamt, han är sparsamt utställd, men har både CK och r-cert. Han är en liten hane på ca 53-54 cm och väger ca 21 kg. Hans rörelser är hans verkliga plus. Han är en naturlig travare. Rörelserna är effektiva, välbalanserade och energisnåla, vilket tyder på en bra byggnad- Man ser honom oftast i ett ledigt vägvinnande trav under valljobb, pendlades bakom fårflocken.