Stjernborgens Maya – Penny

Reg: SKK/FCI/ASCA
Född: 
2014.02.28
Höjd: 51,5 cm
Vikt: 17 kg
Färg: Blue merle, vit och tan
Ögonfärg: Bruna
Svans: Lång
Bett: Fulltandat saxbett
Ögon: UA valp / UA 2019
HD: A
ED:
UA
DNA
DM
(Degenerative Myelopathy): N/N (N=Normal)
CEA: clear
prcd PRA: clear
MDR1:

Bruks: Uppflyttad till högre spår – Godkänd appellklass sök
Lydnad: 
1:a pris lydnadsklass 1 – Rasmästare 2016
Nosework: Godkänt doftprov eukalyptus – Tre diplom i TSM NW1. Årets noseworkhund 2018 (SASK)
Vallning (SVAK): Godkänd vallhund får och nöt
Vallning (ASCA): WTCH
Utställning:
 Exellent CK/CERT i bruksklass. Godkänd extriörbeskrivning

Stamtavla

Mentalbeskrivning

Filmklipp från MH hittar Ni i Pennys spellista på YouTube. 

Pennys spellista – YouTube

Om Penny

Penny är en tik som jag tog som parningsvalp efter Ayo, tanken var väl att hon skulle ut på foder men hon blev kvar. Hon är en livlig tjej, utåtriktad, orädd och glad. Hon har tränats sparsamt och jag har mest vallat med henne. Utöver det är hon en naturlig spårbegåvning men har tränats en del i sök, både skog och miljö/räddningssök.

Penny är en naturligt flankerande vallhund, hon sprang direkt upp i förarbalans och balanserade fårflocken som valp. Hon klarade tidigt av att hämta djur och har en bra flockkänsla och mycket förutseende. Hon är stark på huvuden och älskar att bli utmanad och ger sig inte även hon hon blivit stångad utan går igång på det ännu mer. Hon är oftast en upprätt kroppsvallare och visar eye då hon blir utmanad och går mot huvuden. Hon är en stjärna på att hitta bortsprungna ankor här hemma. De kan ibland gömma sig i tex granhäcken där jag varken ser eller kommer åt dem. Men Penny hittar dem alltid och puttar iväg dem utan att skada dem.

Penny startade Rasmästerskapet 2016 i lydnadsklass 1 och blev rasmästare. Samma år provade vi också vallhundsprovet och blev godkända!

Vi har även provat att valla kor en del vilket Penny älskar. Sommaren 2018 gick Penny vallhundsprov på nöt och blev godkänd på 98p. Dagen efter tog hon sin WTCH titel! ASCA resultaten under 2018 blev en väldigt framgång och Penny tog sig ända upp på en 3:e plats på ASCAs meritlista i advance cattle. Väldigt roligt med de få starter vi gjort! Ett annat tidsfördriv har varit nosework där hon verkligen glänst. 2018 blev hon årets noseworkhund inom rasklubben SASK. Hon tog under 2018 sina 3 diplom i NW1 TSM med två klassvinster.