Right Cross A Lot Of Miles – Miles

Reg: ASCA/SKK
Född:
 2016-02-19
Vikt: 25 kg
Höjd: 57 cm
Färg: Svart vit och tan
Ögonfärg: Bruna
Bett: Saxbett (en dubbel P1)
Ögon: ua 2017-12-27
HD: A
ED: UA
Känd mental status
Godkänt mentaltest 351p

Lydnad: Uppflyttad till klass 1
Spår: Uppflyttad till lägre
Vallning (ASCA): STDsd
Vinnare Lammungen 2018

Delägs med Lillemor Löfving, Lillvallarens.

Stamtavla

Mentalbeskrivning

Miles spellista – YouTube

Om Miles

Miles är född i Omaha, Nebraska, USA. Han kom till Sverige 24 juni 2016 på midsommarafton. Miles delägs av mig och Lillemor och bodde första åren växelvis hos mig och Lillemor, men flyttade maj 2019 till en egen fodervärd, Ronja.

Miles är en verkligt cool och självsäker kille. Han är en genomsnäll hund. I vardagen märks han knapp av i arbete visar han envishet, självständighet, mycket motor och driv. Han har stort föremålsintresse och kamplust och älskar mat. Han är väldigt fysisk i sin kontakt med människor, vi har fått jobba för att han inte ska hoppa och vara så burdus, han är en ganska stor kille som inte riktigt förstår hur han ska kontrollera sin kropp när han blir glad. Miles går bra ihop med andra hundar han har verkligen ingen aggressivitet i någon situation. Han skäller i stort sett aldrig och accepterar all typ av hantering.

Miles har börjat sin vallningsträning och visar lugn och självsäkerhet även med djuren. Han är stark och utvecklas i träningen väldigt fort! Så härlig hund att träna!

Miles fodervärd, Ronja berättar:

Miles är en enkel hund i vardagen. Han är glad, intensiv, cool, självsäker, känslig och snäll. En väl balanserad blandning av egenskaper. Han älskar att vara så nära det går och mysa, springa fort helt planlöst med en leksak i munnen och ligga ute för sig själv och spana över markerna. Jagar inte och är enkel att ha lös både på promenad och hemma på gården. Vet när det är arbete och fritid, obrydd om fåren tills det är dags för arbete. Han fungerar bra med andra hundar, stora som små, vet vilka som ingår i flocken och inte. Han har inget resursförsvar, vaktar inte, skäller nästan aldrig. Inga problem att vara ensam hemma, är löjligt enkel i all hantering.
I träning vill Miles göra sitt bästa, oavsett om det är i lydnad, drag, freestyle, vallning eller nosarbete. Han överdriver hellre det han tror är rätt, än testar sig fram på halvfart eller går ifrån och gör något annat om jag varit otydlig. Han är enkel att belöna, älskar bollar och kamplek, godis och social belöning. Miles har mycket motor när han gasar, men är lätt att höja och sänka i aktivitetsnivå och han kan själv växla mellan gas och broms. Tycker om att lära in nytt och tänka i utmaningar. Miles är intensiv och positiv till all form av träning vilket gör honom till en superhärlig träningskamrat.