Men en härlig känsla

Med en härlig känsla lämnade vi veckans vallträning i torsdags. Så skönt när man märker att sista tidens träning sätter spår! Små saker som utvecklas, envis träning på svaga punkter och så plötsligt händer det 🙂

Förra veckans pass bestod av träning på delningsarbetet efter själva delningen. Jag gör det fortfarande enkelt för Pippi och skapar en större lucka så hon lyckas i så stor utsträckning som möjligt. Vi jobbar med att fösa bort en grupp, så rakt som möjligt förstås. Sedan hämtar vi tillbaka dem men inte hela vägen. Pippi får flanka tillbaka innan grupperna går ihop och ta tag i dem och fösa bort dem igen. Börjar se att Pippi får en förväntan i att få flanka, ja hon vill ju inget hellre än att återförena grupperna igen. Men jag försöker skicka åt motsatt håll som jag ser att hon har förvänta på.

Fick övningen på film

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=qeb-poqP_OE&list=UUD8ockx6Ob4D4-6L9SEJBKg&feature=share]

Veckans träning blev lite annat för omväxlingens skull. Vi föste, gick hel ok förutom att hon blev vinglig när fåren kom nära hörnet istället för att försöka ställa dem där. Vi tränade på crossdrive genom att jag stod i mitten av en fyrkant markerad med 4 koner. Pippi fick fösa runt dem och i medursvarvet gjorde hon det riktigt bra, när vi böt håll blev det svårare. Misstänker att det är hennes svåra vänster som spökar där, då hon måste hålla vänster mot mig för att de inte ska glida in i fyrkanten mot mig. Ska prova svåra hållet först nästa gång och se vad som händer.

Sista passet körde vi lite hämtträning där hon fick plocka bort fåren från en utställare. Hmm inte så svårt då fåren inte var klistriga, men då utställaren sittande på huk åt på en bulle så kunde ju inte Pippi låta bli att kolla om det bjöds på nått i förbifarten;-)

Så lite extra bonus. Vid ett byte av två fårgrupper så höll Pippi ena gruppen undertiden den andra togs ut. Den andra hunden blev lite förvirrad och försökte stjäla våran grupp också men till min glädje syntes det att vi tränat på att hålla isär djur och Pippi jobbade snyggt på att hålla kvar våra djur och lyckades. Detta hade hon aldrig lyckats med för en tid sedan kan jag säga, utan gjort precis som den andra hunden och snott åt sig alla djur.

Nästa helg väntar kurs! Ska bli väldigt roligt att få lite nytt!