Massa bra träning

kanske inte massor men alltid något.

Idag har jag fått ut Maja att lägga spår och det blev ett riktigt långt, bra Maja, hon börjar lära sig nu! Hon hade en stegräknare till hjälp att få ut över 1km spår i skogen och det gick. Link fick två kortare kanske 300m spår med bara ett slut på.

Tijah gick spåret helt ok men med något trams någonstans. Vi stötte på en Älg och det är ju guld när man har spårläggaren med sig så man får träna på den situationen under full kontroll.

Igår blev fårstängslet klart i vår fina fårhage, nu saknas bara grinden så är det klart. Stannade till en snabbis på klubben på hemvägen för en kort stunds träning med Tijah.

I onsdags fick vi också träning på platsliggning med skott. Har inte lagt Tijah på ett helt år nu (med skott) tror jag, men det var inga problem. Pippi fick leka lite budföring med ny person, eller bara springa ut och leka, roligt att kampa var det.

Älva var i tisdags en sväng till Strömsholm akut då hon inte alls mådde bra när jag vaknade på eftermiddagen. Hon låg bara och skakade och ville inte alls vara med. Det ända som veterinären hittade var att hon ömmade vid palpering på magen, hon spände sig även väldigt. Blodproverna visade inget och röntgen visade bara lite mycket gas i tarmarna. Så med magmedicin i 3 dagar fick vi åka hem. Ja sedan dess har hon varit som vanligt. En mindre tarminflammation kan ha uppstått i samband med att hon varit hos mina föräldrar då vi var på lägret i helgen och då ätit deras hundmat, vilket mina hundar bruka göra när de är där. Men det är väl någon förklaring, får se vad som händer nu när vi slutar med medicinen.