Mars välkommen!

Igår tränades det vallning hemma hos Linda/Elsa/Modja. Fick ju då ny plats och nya ulliga att träna med. Var väl inte så stor skillnad. Fortsatt träning på flankerning. Pippi fick gå i koppel och tanken var att försöka få henne gå rakt mot djuren i lugnt tempo. Vi har ju faktiskt inte alls gjort detta utan det har ju bara varit balansträning och ligg. Men nu vet jag vad vi ska lägga krut på för detta fattar hon inte alls. Hon kastar sig bara iväg och vill runt. Fåren hade tydligen aldrig heller sett en björnunge och en av dem försökte mobba stackars Pippi och var så fräck att hon skulle hoppa på oss när vi vände oss om. Tänk var de kan sortera fårskallarna. De tyckte väl att den där verkar ju inte alls veta vad hon ska göra… Så Pippi fick även gå lös och göra det hon är bäst på, balansera, ja och då blev hon heller inte ifrågasatt.

Så lite bevis på att vi tränat idag.

Provade rutan med Pippi för någon dag sedan. Har funderat en del kring hur jag ska lära in detta denna gången. Har ju tidigare använt mig av target. Men är inte helt nöjd. Så nu med en hel del tid tills en ev klass 2 start så tänkte jag prova att bara shejpa in rutan på Pippi. Döm om min förvåning med Pippi fattad på en gång och skutta glatt in i rutan från ca 10 meter. Så nu till pass två så plockade jag med kameran och hon är fortfarande helt med på noterna! Härligt!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=0JQU9tuZEaA]

Slalomträningen har väl inte varit så framgångsrik, en hel del missar med belöningen från min sida gjorde att hon gång på gång missade andra porten, den går alla fall bättre igen och så här såg det ut i dag.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=JvdV-g1vW1g]

3 thoughts on “Mars välkommen!

  1. Jag säger ju det, shejpa rutan is da shit! (Om man har en hund som Lotus el för den delen Pippi!) Med Pax är jag glad att beslutet att skita i lydnade är taget, han skulle ALDRIG fatta såna där invecklade saker som rutan, å andra sidan går han som en klocka både på agilityplan och i skogen, så matte är nöjd!

Comments are closed.