Lucka 18

Penny har tränat fotposition och jag har kommit på varför det inte riktigt lossnar, hon tror att hon ska göra nått med min hand. Har ju visat henne runt in i fotposition med hjälp av handen “joystick” Så nej, hon tänker inte på vad hon gör annat än att hon använder min hand som target och duttar eller så tar hon t.o.m. tassarna och slår med. Hmm. Så fort jag tar ett steg fram så faller hon ut och hamnar framför mig. Inte så konstigt då vi tränat mest saker stående mitt emot varandra och inte alls lagt något krut på ingångar och fotgående. Ja inga bekymmer skulle jag tro, vi kommer lösa det men det är en ny erfarenhet för mig, för att ha jag tränat saker och ting i annan ordning än med tidigare hundar. Penny älskar verkligen våra träningsstunder och vill lära sig och lär sig fort tycker jag.

Bad Erika, Gins fodervärd, att mäta midjemåttet på Gin igår, jag mätte innan hon lämnade mig så jag skulle ha något att jämföra med. Kan ju göra ett ultraljud nu för att se om hon är dräktig eller ej. Har tidigare aldrig gjort det. Har liksom inte varit sån panik, det syns ju oftast vid 5 veckor eller straxt där efter. Fick svaret och typ 60 cm runt midjan. Haha när jag mätte var hon 46 cm. Bad om en bild och ja ni som är vän med mig på facebook har kanske sett den. Gin är dräktig vill jag lova. Så tjock redan… det är ju efter 5 veckor de börjar bli tjocka… Minns att jag inte trodde Tijah var dräktig vid 5 veckor då hon fick 11 valpar, däremot gick det vara 2-3 dagar till så blev det tydligt.

Se så fina dom är mina valpköpare, har för det mesta lyckats få iväg dem på en valputställning medans de är små och gulliga 🙂 Trevligt för mig att se dem och deras nya ägare, se hur de funkar i miljön och valparna får ju fin träning. Åh jag minns vilken snöstorm det var då vi åkte dit, vi fick åka i 40 km/h bakom en plogbil på E18…

Wilson, Thing, Link, Vegas och Prins.