Lucka 12

4500 kr senare så fick bilen sin ok stämpel på besiktningen. En roligt julklapp åt sig själv att behöva spendera en massa pengar på bromsar.. Men nödvändigt förstås.

Sedan spenderades dagens sista ljusa timmar i fårhagen med Maja och Eva. Fick en överraskning när vi hittade baggen hos tackorna som INTE ska gå med någon bagge. Så vi får väl se nu hur många som får lamm i vår.

Pippi tränade på flankerna i framdrivningen. Måste få henne att verkligen vika 90 grader även i framdrivningen och särskilt när djuren springer fort åt nått håll. Hon har så lätt att gena och hänga på utan att få grepp om huvudena, ja hennes svaghet är ju att styra och gå på huvuden. Jag måste även in med ett stoppkommando, helst ligg och lägga press på henne för att hon ska flanka ordentligt. Vore ju skönt om vi kan få till detta i farten. Känns skönt att ha en lång period nu med bara träning.

För mig väntar nu två nätters jobb. Är inte jätte ledsen att jag missar Älvsjömässan även om det förstås varit väldigt roligt att fått åka dit. Även om man skulle komma över något fynd så tar väl alla andra utgifter ut den vinsten med råger. Sjukt dyrt att parkera och gå in bara.

På dagens bild syns tre av rasens godkända vallhundar. Charli, Thing och Pippi. En bild som visar nyttan av en vallhund vid fårflytt. Just på denna flytt gick vi ca 2-3 km och hade med oss fika och njöt av vackert väder samtidigt.