Löptikar i mängder

Här löps det vill jag lova. Gin i höglöp och Pippi och Tijah som börjat nu i veckan. Nemo svävar fram på små moln, hihi. Jag har en konstig period just nu då jag vaknar tidigt, före 9 och är pigg, får se hur länge det varar… inte riktigt likt mig.

Annars tränas det flitigt. De första spåren, trots att snön ännu är kvar. Får ju chansen att kunna tävla på hemmatävling nu när de kommer att ha löpt färdigt. Är även motiverad att träna in lydnadsklass 3 med Pippi.

Även i vallhagen nöts det. Vi ska ju på helgkurs snart!! Pippi kan inte gå vänster… så det ska vi ta tag i. Även Gin får sina pass. Hon är intensiv och envis som få men hon har nog möts sin överman, hehe. Hon är fin annars och fått mycket från sin far.

Mission nummer 2 med Gin är apportering och även där börjar jag se det jag vill se, få se hur långt vi hinner innan hon flyttar igen.

Igår gick Pippi ett spår som Maja gått på ca 600meter. Hon missade en apport i slutet annars gick det fint. Tijah gick ett 1km spår som jag själv gick ut. Hon flaxade runt i starten så jag höll på att gå hem och lägga mig igen, men efter 50-100 meter så började hon spåra ordentligt, var ju så länge sedan vi spårade sist.

Idag gick Matilda/Viggo ut ett 1100m spår till Tijah och ett 600m till Pippi. Tijah fick vi i stora delar springa efter och hon pinnade verkligen på, sista halvan av spåret gick suuper!

Pippi spårade kors och tvärs till att börja med, men även hon avslutade sista hälften av spåret riktigt fint. Alla apporter markerades. Men hur vi ska komma runt ett lägrespår med den spårstilen?? Och varför spårar hon på detta sett i vissa delar av spåren??

Jag har även njutit av småttingar från kull 4. De verkar gå alldeles strålande för alla 5! Så skönt att höra. Snart 4 månader nu.

Så kan jag även meddela att kull 4 pappa Ralf klarat sitt MT så bara extriören kvar så har även han sin KORAD titel. Har ju faktiskt bara använt föräldrar med gk mentaltest till alla mina kullar nu (så här i efterhand på Ralf och Mumrik). Känns bra att jag kunnat pricka dem innan de blivit officiell testade med mina “mentalitetsögon”. Jag vet vad jag vill ha för typ av hund och de verkar funka på MT också. Inte för att de är av samma typ de avelshanar jag valt, men grundstenarna finns där.

Två syskon som är lika till både sätt och utseende är Gin och Viggo från kull 3. Intensiva, snabba och med hög arbetsmoral.

Viggo är verkligen en härlig kille. Han är allvarlig i jobbet, han är snabb och intensiv och så snygg han är sedan. Alldeles lagom hane på alla sätt.

Viggo och Matilda i uppletadet.